COMPUS DE
Monica Dona
28.1.2021
No items found.

Istoric service – De ce este important istoricul de service la vânzarea unei mașini

Istoric service cover

Vânzarea unei mașini atrage destul de multe responsabilități pentru proprietar, iar asigurarea unui istoric de service prin care să convingi posibili cumpărători poate fi unul dintre cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când vrei să fii transparent.Ce trebuie să ai în vedere când vrei să vinzi o mașină și cum trebuie să pregătești istoricul de service auto, dar, mai ales, are rost să investești într-un astfel de raport? Iată câteva întrebări pe care poate nu ți le-ai pus până acum, însă asupra cărora ar trebui să te gândești deoarece răspunsurile pot fi în avantajul tău.Descoperă, așadar, cum te poate ajuta un astfel de raport pe tine ca vânzător.Cuprins:

1. Istoricul de service și importanța sa în vânzarea unei mașini

Atunci când vrei să vinzi o mașină și dorești să nu ieși în pierdere, istoricul de service poate veni în ajutorul tău. Astfel, dacă te pui în locul cumpărătorului sau te gândești că poate vrei să îți iei alt autoturism la mâna a doua, vei dori să afli aceleași informații.De ce te avantajează să afli istoricul de service al propriei mașini ? Iată doar câteva motive:

  • te vei distinge pe piață față de alți vânzători, oferind informații verificate despre mașina ta;
  • vei putea să ceri cel mai bun preț posibil în piață în mod justificat;
  • vei putea dovedi că ceea ce ai pus în anunț este adevărat;
  • te vei putea deosebi de cei care vând mașini rulate prin căi mai puțin legale.

Acest lucru este cu atât mai important cu cât vrei să vinzi chiar tu o mașină pe care ai cumpărat-o la mâna a doua și pentru care, poate la momentul respectiv, nu ai putut face astfel de verificări.Dacă vrei să știi cum verifici istoricul mașinii, prima dată ar trebui să te oprești la Registrul Auto Român, unde ai putea găsi destul de multe informații precum numărul de kilometri și situația inspecțiilor tehnice periodice (ITP). Pe acestea le poți prezenta potențialilor cumpărători pentru a-ți crește astfel probabilitățile de vânzare, dar și credibilitatea.Căutând și oferind informații despre istoricul mașinii este cel mai bun semn de bunăvoință ca vânzător, în acest fel putând și să ceri un preț mai mare, dar corect, în comparație cu ce mai este prezent pe piață.Dacă, totuși, nu vrei să apelezi la Registrul Auto, mai sunt și alte metode de a obține un raport detaliat despre mașina pe care dorești să o vinzi, însă acestea presupun mai multe costuri pentru tine. În afară de acest lucru, se poate ca informația obținută să nu fie completă.

2. Cum verifici dacă istoricul mașinii este complet

Istoric service

Multe persoane se întreabă cum află istoricul unei mașini și chiar dacă metodele tradiționale au fost expuse mai sus, mai există o întrebare destul de importantă la care trebuie să găsești răspuns și anume: „Este raportul obținut complet sau incomplet?”. Aici există mai multe variante:

  • dacă mașina a fost cumpărată de nouă din România, atunci istoricul de service poate fi complet;
  • dacă mașina cumpărată din România a avut reviziile făcute în service-uri autorizate, atunci istoricul va fi cu siguranță complet;
  • în cazul mașinilor aduse din străinătate, istoricul poate arăta intrările în service pe teritoriul României, dar și pe cele din statul de proveniență;
  • tot în cazul autovehiculelor de import, un raport auto poate arăta doar intrările în service pe teritoriul statului de proveniență sau doar în România.

Istoricul de service poate fi important atunci când vrei să vinzi o mașină și dorești să obții cel mai bun preț pe ea. În plus, astfel o vei putea da chiar și unor firme specializate în revânzarea de mașini rulate.Sursă foto: Pixabay.com

3. Întrebări frecvente despre de istoricul de service

  1. Este rentabil pentru mine ca vânzător să cer istoricul auto al mașinii?

Verificarea istoricului auto atunci când vrei să vinzi chiar și o mașină de clasă mică este rentabil atunci când vrei să obții un preț corect și vrei să fii un vânzător de bună credință. Istoricul auto poate fi un factor determinant astfel încât mașina ta să fie vândutăcu mult mai repede decât una similară însă fără istoric de service disponibil. Astfel îți poți maximiza șansele de vânzare.

  1. Este costisitoare verificarea istoricului auto?

La Registrul Auto Roman aceasta verificare este destul de ieftină, în funcție de informațiile pe care vrei să le obții, însă nici un raport eliberat de o firmă particulară nu este foarte scump.

  1. Istoricul de service conține și poze?

Acolo unde acestea au fost făcute, da, istoricul de service al unei mașini poate avea și poze, în special dacă aceasta a fost implicată în accidente. În cazul accidentelor este posibil, însă, să nu existe poze, ci schița existentă în nota de constatare cu punctele care au fost avariate.

  1. Dacă nu am un istoric complet pentru o mașină second-hand pe care vreau să o vând, pot obține și restul informațiilor?

Poți încerca să cauți și alte informații, însă depinde foarte mult de vechimea mașinii, de unde ai luat-o și de țara de proveniență a acesteia.

Lasă-ne să te contactăm

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.