COMPUS DE
Monica Dona
9.11.2023
No items found.

Tipuri de leasing auto – Care sunt și prin ce se caracterizează?

Leasing-ul auto poate fi extrem de util mai ales pentru persoanele juridice care au nevoie de autovehicule pentru desfășurarea activității. Dacă te încadrezi în această categorie, sunt mai multe tipuri de leasing pe care merită să le iei în considerare. Așadar, pentru a afla specificitățile fiecărui tip și pentru a decide care este opțiunea perfectă pentru tine și pentru compania ta, informează-te cu atenție și ia în calcul toate detaliile și amănuntele. În continuarea acestui articol vei afla numeroase informații utile, care te vor ajuta să iei decizia cea mai bună.

1. Leasing auto - definiție și tipuri

Dacă te întrebi de câte tipuri este leasingul, cele mai cunoscute tipuri sunt leasingul financiar și leasingul operațional. Leasingul financiar se mai numește și leasing de capital și se caracterizează prin faptul că diferența dintre valoarea vehiculului și avans este reprezentată de suma finanțată. În general, leasingul de acest gen se poate face pe o perioadă de aproximativ 12-72 luni.

Leasingul operațional (numit și leasing de mentenanță) este potrivit pentru firmele de dimensiuni medii si mari , care se bazează pe un management standardizat și bine structurat din punct de vedere financiar. Astfel, compania poate utiliza mașini noi în permanență, prin închirierea acestora. Leasingul operațional îți poate oferi multiple avantaje precum: servicii de pick-up, carduri de alimentare cu reducere la combustibil, asigurarea reparațiilor, organizarea unor cursuri utile pentru șoferi, posibilitate de achiziționare ulterioară a vehiculelor și altele. Totodată, pentru orice companii, leasingul operational poate fi o oportunitate bună, mai ales în cazul în care businessul respectiv se dezvoltă în permanență și are nevoie de flexibilitate în ceea ce privește flota de mașini utilizată.

De asemenea, există și leasing direct, care presupune faptul că finanțatorul este și furnizor. În acest caz, firma de leasing își menține dreptul de proprietate și poate rezilia contractul sau poate cere despăgubiri în anumite situații.

În varianta de produs  sale and lease-back, o persoană juridică (dar și o persoană fizică în anumite cazuri) poate vinde bunul unei societăți de leasing în așa fel încât vehiculul să poată fi preluat de aceasta (de exemplu, în cazul în care există probleme cu lichiditățile). Avantajele unui contract de tip sale and lease-back constau în faptul că vei elimina riscurile care sunt asociate dreptului de proprietate, vei avea un control mai bun asupra costurilor, vei avea parte de transparență totală, iar gestionarea flotei va fi mult mai eficientă.

Leasingul extern se caracterizează prin faptul că operațiunea în cauză se desfășoară în altă țară decât cea din care provine bunul. Astfel, utilizatorul și societatea de leasing își au rezidența în state diferite.

2. Cum optezi pentru diferite tipuri de leasing auto?

Pentru a afla exact câte tipuri de leasing există și ce fel de leasing ți se potrivește, poți apela la consultanți de specialitate, care să-ți răspundă la toate întrebările pe care le ai. Fiind mai multe leasinguri pentru care poți opta, este necesar să te documentezi cu atenție și să îți exprimi toate nelămuririle. Comunică deschis cu aceștia și, cu siguranță, vei găsi formula perfectă pentru tine și pentru compania ta. Se va ține cont, bineînțeles, de obiectivele firmei tale și de modul în care vrei să-ți personalizezi flota de autoturisme.

 

Poți alege servicii de tipul business lease smart, care să vină în sprijinul firmei tale. În funcție de nevoile pe care le are business-ul tău, te vei putea orienta către leasingul potrivit pentru tine. Compari toate aceste tipuri de leasinguri, care sunt disponibile în oferta noastră și vezi câte poți integra cu succes în planul tău de management (poți opta pentru un singur tip de leasing sau pentru mai multe, în funcție de nevoile companiei tale și de specificul flotei de mașini pe care o ai sau pe care dorești să o ai).

 

În concluzie, sunt mai multe tipuri de leasing auto pe care merită să le iei în considerare, dacă firma ta are nevoie de autovehicule pentru a-și desfășura activitatea. Fie că ai nevoie de mașini care să asigure livrări, fie că ai nevoie de automobile care să fie utilizate de către angajații tăi cu diferite scopuri, te poți orienta cu încredere către societățile de leasing, care îți pot veni în ajutor oferindu-ți sprijinul de care ai nevoie în acest sens.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

 

CONTACT

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.