22.3.2023
No items found.

Condusul defensiv - ce este si ce presupune acesta metoda de preventie?

Mașinile sunt unul dintre cele maipopulare mijloace de transport din întreaga lume, iar acest lucru se datoreazăunui număr de avantaje pe care le oferă: confort, rapiditate și eficiență. Maimult decât atât, mașinile sunt frecvent utilizate în comerțul național șiinternațional, jucând astfel un rol important în diferite industrii. În cazul în care îți dorești caafacerea ta să se extindă și să intre cu ușurință în contact cu numeroșiclienți, o flotă de autovehicule este ceea ce ți se potrivește. Cu toateacestea, există câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare pentrua te asigura că flota de mașini funcționează corespunzător și compania îșidesfășoară activitatea fără probleme.

Condus defensiv – ce presupune?

Când vine vorba despre întreținerea corespunzătoare a oricărui vehicul, condusul defensiv est elementul central. Acest termen se referă la abordarea proactiva a conducerii automobilelor, având drept scop prevenirea accidentelor prin anticiparea şi evitarea potenţialelor pericole de pe drum.

Condusul defensiv se bazează pe înţelegerea regulilor şi a regulamentelor de circulaţie, precum şi pe evaluarea constantă a situaţiilor de pe drum şi luarea deciziilor adecvate pentru a evita pericolele. Desigur, totul începe cu pregătirea adecvată a șoferilor.

Fiecare persoană trebuie să verifice starea maşinii înainte de a porni la drum, asigurându-se că toate sistemele sunt perfect funcționale. De asemenea, este important ca șoferul să fie odihnit și să se poată concentra asupra drumului.

Odată porniți pe șosea, şoferii trebuie să fie atenţi la toate indicatoarele rutiere și să respecte limitele de viteză. În același timp, principiile condusului preventiv presupun și concentrare asupra celorlalți participanţi la trafic, inclusiv pietoni, biciclişti şi alte vehicule. Situațiile neprevăzute sau periculoase sunt ținute sub control numai dacă sunt respectați toți pașii de mai sus.

Mai mult decât atât, condusul preventiv implică, de asemenea, purtarea centurii de siguranţă de fiecare dată când mașina este în mișcare, precum și utilizarea limitatorului de viteză (Cruise-control) şi a sistemelor avansate de siguranţă, cum ar fi sistemele de asistenţă la frânare şi la ţinerea benzii de rulare, care au devenit dotări obligatorii pentru mașinile din ultimele generații.

Toate acestea pot ajuta şoferii săevite accidentele sau să reducă numărul evenimentelor neplăcute. De asemenea, oastfel de abordare va permite folosirea mașinii zi de zi, fără a aveaîntreruperi datorate reparațiilor.

Condusul defensiv – cheia către o companie de succes

Condusul defensiv este potrivit pentru prevenirea accidentelor, si se bazeaza pe anticiparea şi evitarea potenţialelor pericole de pe drum. Acesta este un mod de a conduce care poate salva vieţi şi poate preveni daune materiale costisitoare.

Pentru a fisigur că flota pe care ai alcătuit-o sau urmează să o formezi nu va suferi daune, îți recomandăm integrarea unor cursuri de condus defensiv pentru șoferi. Astfel, strategia ta de extindere a afacerii va merge conform planului, fără aavea costuri neprevăzute mari, din punct de vedere financiar și al timpului.

Cum să conduci defensiv și care sunt beneficiile?

Unul dintre avantajele conducerii defensive este că acesta permite şoferilor să fie mai pregătiţi pentru situaţiile neprevăzute care pot să apară pe traseu. De exemplu, un şofer care conduce defensiv are șanse mult reduse de a fi implicat într-un accident, dacă un alt şofer schimbă brusc banda ori dacă un pieton traversează strada neregulamentar, fără a se asigura.

De asemenea, această abordare ajută şoferii să se concentreze asupra drumului şi asupra traficului. Prin urmare, cei aflați la volan pot reacţiona mai rapid şi mai eficient la situaţiile neprevăzute, reducând riscul de a fi implicaţi în accidente.

Nu în ultimul rând, condusul defensiv poate ajuta şoferii să evite multe dintre problemele legate de trafic, inclusiv nerespectarea regulilor de circulaţie, depăşirea neregulamentară sau circulația cu viteză excesivă.

Pentru că punem preț pe siguranța la volan și ne dorim să îți venim în ajutor la alcătuirea unei flote de vehicule în cadrul companiei tale, Business Lease pune la dispoziție posibilitatea închirierii mașinilor pe o perioadă scurtă sau îndelungată, precum și o varietate de beneficii și garanții.

Prin intermediul firmelor specializate, ai posibilitatea de a opta și pentru un program de leasing operațional, adaptat nevoilor tale și cerințelor clienților ce îți trec pragul. În acest fel, se preia responsabilitatea privind serviciile ce țin de întreținerea și costurile gestionării unui vehicul sau a unei flote de cel puțin zece mașini. Aici sunt incluse taxele, RCA-ul și CASCO, vinieta, reparațiile, vizitele periodice la service și orice operațiuni de întreținere, gestionându-se achiziția, schimbul și depozitarea anvelopelor de iarnă sau de vară, după caz.

În plus, dacă îți doresti ca proiectul sau compania ta să aibă parte de un adevărat succes, nu ezita sa iei legatura cu specialistii.

Compania ta are nevoie de tot ce este mai bun, iar de aceea, Bussiness Lease este alături detine și de planurile tale mărețe!

Sursa foto: pexels.com

CONTACT

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.