COMPUS DE
Monica Dona
14.8.2023
No items found.

Leasing auto electrice - o alegere inspirată și de viitor pentru flotele de vehicule ale companiilor

autoturism electric la incarcare

Mașinile electrice câștigă tot mai multă popularitate în România, iar leasingul operațional targetat către acest tip de vehicule moderne reprezintă deja o opțiune atractivă pentru companiile cu flote de minim 10 unități.

Acest articol explorează beneficiile leasingului operațional pentru mașinile electrice în contextul mediului actual de business, evidențiind economiile de cost și avantajele fiscale, precum și contribuția la protecția mediului și fortificarea imaginii de brand într-o lume tot mai conștientă de necesitatea protejării mediului înconjurător.

Iată de ce, poate fi util să descoperi, în rândurile următoare, modul în care leasingul operațional pentru mașinile electrice ale firmei tale poate fi soluția ideală pentru optimizarea flotei pe care o operezi.

CUPRINS

1. Leasing pentru mașina electrică - ce trebuie să știi

Niciunui antreprenor nu îi este străin faptul că transportul în masini propulsate de motoare electrice este un pas înainte atât din perspectiva emisiilor de noxe, cât și din perspectiva costurilor de întreținere. Pe lângă faptul că tot ceea ce înseamnă combustibil fosil reprezintă o sursă limitată pe care oamenii o mai pot folosi nu pentru timp îndelungat, putem spune că alternativa electrică este mult mai benefică nu doar pentru buna funcționare a afacerilor, ci și pentru mediul înconjurător și sănătatea umană. În plus, mașinile electrice sunt vizibil din ce în ce mai accesibile, la fel și stațiile de încărcare sau bateriile.

Astfel, schimbarea trebuie să plece de undeva. Într-adevăr, să schimbi modul de funcționare al unei afaceri nu este deloc un lucru ușor și presupune timp și bani. De aceea, ai nevoie de o companie care să te ajute din toate punctele de vedere. De exemplu, businesslease.ro este gata să pună antreprenorilor la dispoziție nu doar consultanți specializați în transportul electric, ci și pachete complete care includ: mașină de serviciu, mașină de vacanță și o stație de încărcare. Echipa noastră se va asigura că fiecare client va beneficia de informații corecte, recomandări potrivite și cele mai bune soluții de pe piață.

2. Mașina electrică și leasingul operațional - informații utile

2 leasing auto electrice - statie de incarcare masini electrice

Leasingul operațional a devenit o soluție la care apelează din ce în ce mai multe companii care vor să se prezinte pe piață ca fiind sustenabile. Acesta este un avantaj nu doar pentru clienți, ci și pentru posibilii investitori și, desigur, pentru mediul înconjurător și sănătatea umană. Pentru că o astfel de schimbare nu este deloc ușoară, pe lângă punerea la dispoziție a unor pachete complete pentru clienți, aceștia pot apela și la serviciile de leasing operațional.

Pentru a înțelege mai bine acest concept, trebuie menționat ce este leasingul operațional. Ei bine, el reprezintă un serviciu de finanțare pentru persoanele juridice, prin care acestora li se oferă posibilitatea de a-și externaliza responsabilitatea administrării unei flote auto către o companie, așa cum este Business Lease.

Această externalizare a responsabilității înseamnă că business-ul care finanțează leasing-ul își ia angajamentul de a achita taxe, reparații, costuri de întreținere, asigurări, să gestioneze anvelopele și să ofere asistență rutieră companiei care și-a externalizat responsabilitatea. Este important să se facă diferența între leasing financiar și cel operațional. Acesta din urmă este o închiriere pe termen lung și nu are loc la finalul contractului nicio achiziție a mașinii electrice. Practic, antreprenorii plătesc pentru a folosi mașinile, fără a-și face griji cu privire la cheltuielile de orice tip.

Atunci când vine vorba despre leasingul auto al unor mașini electrice, aceasta este o practică din ce în ce mai des folosită de către majoritatea persoanelor juridice. Este, în același timp, o soluție sustenabilă pentru mediu, dar și eficientă pentru desfășurarea activităților afacerii.

Aceste servicii pot pune la dispoziția companiilor autoturisme de orice tip, inclusiv de transport al mărfurilor. Se pot obține toate aceste beneficii simplu și rapid, doar plătind o rată lunară prevăzută în contract, încă de la încheierea acestuia. Totul este transparent și sigur pentru afacerea ta!

3. Cum funcționează leasingul pentru mașinile electrice?

3 leasing auto electrice - masina electrica la incarcat

Leasingul operațional pentru mașini electrice oferă companiilor posibilitatea de a utiliza vehicule electrice fără a le achiziționa în mod direct. Compania care dorește o flotă de astfel de vehicule avansate tehnologic și nepoluante încheie un acord de leasing cu un furnizor specializat, așa cum este și cazul firmei de leasing auto Business Lease România, care deține vehiculele și le închiriază companiei pentru o perioadă determinată, dar, de regulă, pe termen lung.

În schimbul unor plăți lunare, compania are acces la utilizarea mașinilor electrice, beneficiind de avantajele tehnologiei complet ecologice și economisind costurile inițiale de achiziție. De asemenea, companiile scapă și de sarcina împovărătoare a administrării flotei auto, sarcină care este preluată de firma de leasing. Astfel, plata taxelor, a polițelor de asigurare, a rovinietelor, asigurarea la timp a reviziilor obligatorii, schimbarea și depozitarea anvelopelor, precum și alte servicii asociate operării unei flote de vehicule poate trece în sarcina companiei de leasing.

La finalul perioadei de leasing, compania poate alege să returneze mașina electrică companiei de leasing sau să o achiziționeze, în funcție de preferințele și necesitățile sale. Acest model de leasing operațional pentru mașini electrice permite companiilor să se bucure de mobilitate sustenabilă și să se alinieze cu tendințele moderne de transport eco-friendly.

CONTACT

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.