6.5.2024
No items found.

Sfaturi pentru închirieri auto - Ce trebuie să știi când închiriezi o mașină sau o flotă auto

Închirierea unei mașini este o decizie care trebuie luată cu atenție, după ce s-au analizat toate amănuntele implicate. În special pentru o firmă care are nevoie de mai multe autoturisme, pe care decide să le închirieze, este esențial ca procesul să se efectueze prin respectarea unor factori importanți. Aceștia țin atât de termenii contractuali, cât și de specificul autoturismelor care vor fi închiriate. Cu ajutorul informațiilor din acest articol, vei putea cunoaște cele mai importante sfaturi pentru închirieri auto, în așa fel încât afacerea ta să beneficieze de cele mai bune servicii din acest domeniu. Iată ce trebuie să știi despre cum închiriezi o mașină, în fiecare etapă a acestui proces. 

Sfaturi pentru închirieri auto - cum alegi de unde și ce mașini să închiriezi

Pentru foarte multe afaceri, achiziționarea unei flote de autoturisme poate să presupună un efort financiar mult prea mare. Astfel, serviciile de închirieri devin o alternativă foarte convenabilă. Fie că este vorba despre închiriere auto pe termen scurt sau închirierea auto pe termen lung și oportunitatea pentru firmele în dezvoltare, închirierea unui autoturism este una cât se poate de avantajoasă și de atractivă. Înainte de a lua decizia de a închiria autoturisme pentru firma ta, trebuie să ții cont de următoarele sfaturi:

  • întocmește un plan cu privire la tipul autoturismelor de care ai nevoie;
  • stabilește numărul de mașini necesare pentru activitatea firmei tale;
  • analizează ofertele disponibile pe piață;
  • ține cont de modalitățile de plată, opțiunile oferite și promptitudinea serviciilor;
  • află care sunt beneficiile de ordin administrativ pe care le primești (asigurări, revizii etc.);
  • alege firma care îți oferă cel mai avantajos mix de condiții.

Odată ce ai identificat compania de la care dorești să închiriezi autoturismele de care ai nevoie pentru a-ți desfășura activitatea, următorul pas este acela de a intra în contact cu reprezentanții companiei și de a afla care sunt pașii necesari în vederea semnării contractului de închiriere și a intrării în posesia mașinilor alese. 

Cum închiriezi o mașină - de ce trebuie să ții cont înainte, în timpul închirierii și la final

Atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice care sunt interesate de închirierea unei mașini sau a unui număr mai mare de autoturisme, există o serie de repere care trebuie avute în vedere pe parcursul întregului proces de închiriere. Iată ce trebuie să știi când închiriezi o mașină, după ce deja ai ales compania la care să apelezi.

Cum închiriezi mașini: înainte de semnarea contractului

Pentru fiecare închiriere de mașini, între chiriaș și proprietar se încheie un contract. Este important să ții cont de modul în care este realizat acesta. Trebuie să analizezi următoarele aspecte:

  • detaliile discutate verbal trebuie să fie incluse și în contract;
  • este important să se întocmească un proces verbal de predare;
  • procesul verbal de predare trebuie să conțină informații despre starea mașinilor în momentul predării;
  • contractul de închiriere și procesul verbal trebuie să fie predate și de către reprezentantul companiei de închirieri auto. 

Ce trebuie să știi când închiriezi o mașină - de ce să ții cont pe parcursul închirierii și la momentul predării

Odată semnate toate documentele aferente procesului de închiriere a autoturismului sau autoturismelor, vei intra în posesia acestora și vei obține dreptul de a le utiliza în condițiile stabilite prin contract. În același timp, este important să ții cont de următoarele detalii, pe parcursul utilizării mașinilor închiriate:

  • asigură-te că autoturismele sunt tratate cu grijă și sunt evitate daunele;
  • în cazul accidentelor sau a furturilor, ia legătura cu firma de închirieri auto;
  • asigură-te că toți utilizatorii mașinilor închiriate sunt instruiți cu privire la prevederile contractuale pe care trebuie să le respecte, în calitate de conducători ai unor autoturisme aflate în proprietatea altei entități;
  • asigură-te că sunt respectate regulile de circulație și de siguranță, pe parcursul utilizării mașinilor închiriate. 

De asemenea, trebuie să știi cum trebuie procedat la momentul predării mașinilor închiriate. Cu siguranță, aspectele relevante în acest sens vor fi discutate cu firma de închirieri și chiar incluse în contractul pe care îl vei semna. În general, este vorba despre următoarele aspecte de care trebuie să ții cont:

  • asigură-te că predai mașinile într-o stare bună de funcționare;
  • asigură-te că nivelul combustibilului din fiecare autoturism, în momentul predării, este cel stabilit la închiriere;
  • efectuează o analiză a stării mașinilor și în prezența reprezentantului firmei de închirieri;
  • păstrează orice document, contract sau factură aferente închirierii. 

În situația în care conduci o firmă și ai nevoie să închiriezi o flotă auto pentru afacerea ta, BusinessLease.ro îți pune la dispoziție cele mai bune servicii de închirieri auto. Tot noi te ajutăm și cu managementul flotei de autoturisme, atunci când vrei să te concentrezi exclusiv pe afacerea ta. Alege să colaborezi cu profesioniști, iar închirierea de mașini va fi mereu una avantajoasă pentru tine!

Sursa foto: Pixabay.com

CONTACT

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.