Ești pregătit pentru vară?!

Data: 10.06.2019
Autor: Monica Dona

După temperaturi scăzute, nori și ploi, a venit în sfârșit momentul pentru soare, căldură, mare și drumeții. Și dacă, de voie de nevoie, iarna acordăm mai multă atenție îngrijirii mașinii, vara lucrurile par a fi puțin mai relaxate. N-ar trebui să fie astfel. Iată ce ne-a transmis specialistul nostru, Narcis Neacșu, Coordonator Rețea Mentenanță și Întreținere:

  1. Verificarea generală a vehiculului

 Expunerea la temperaturi scăzute și umiditate poate cauza uzura suplimentară a anumitor componente, de aceea este necesar să monitorizăm starea generală a vehiculului și să verificăm orice zgomote sau comportamente anormale. Este indicat, totodată, ca în această perioadă să se facă o verificare atentă a uleiului de motor și a lichidului de răcire, conform manualului de utilizare a vehiculului.

  1. Sistemul de frânare

Extrem de important, sistemul de frânare trebuie să beneficieze de atenție maximă, iar orice funcționare anormală trebuie să fie verificată în service.

  1. Aerul Condiționat

 După o perioadă lungă de repaos, aerul condiționat devine din nou o necesitate. În cazul în care constatați ca acesta este ineficient, vă recomandăm verificări suplimentare.

Pentru o bună funcționare a sistemului de aer condiționat vă recomandăm ca atunci când urcați în vehiculul încălzit să deschideți geamurile și să rulați cu ele deschise pentru ventilarea aerului din habitaclu. După aceea, porniți aerul condiționat pe prima treaptă de ventilație, urmând să creșteți intensitatea progresiv.

În cazul în care mașina este echipată cu climatronic se recomandă ca temperatura din interior să fie setată la 220C, temperatura mediului ambiant și, în funcție de necesități să reglați cu +/- 2-30C.  Nu recomandăm setarea pe „low” pentru a nu uza prematur instalația de aer condiționat.

În plus, ca parte din întreținerea sistemului de aer condiționat, vă recomandăm să porniți aerul condiționat 10 minute pe lună, indiferent de anotimp.

  1. Lichidul de parbriz trebuie să fie și el schimbat cu lichid special pentru vară, deoarece acesta are proprietăți îmbunătățite și poate asigura îndepărtarea mai eficientă a murdăriei și a insectelor.
  2. Anvelope de Vară

Schimbarea anvelopelor de iarnă nu trebuie neglijată. La temperaturi ridicate acestea se vor uza mai repede și nu vor asigura aderența optimă. Anvelopele de vară sunt mai dure și rezistă mult mai bine atunci când temperaturile asfaltului depășesc zeci de grade. În plus, presiunea pneurilor trebuie și ea verificată cu atenție în această perioadă deoarece căldura poate cauza variații.

  1. Bronzul… din perspectiva mașinii

Din fericire, pentru noi există SPF, însă pentru mașină avem puține soluții. Vopseaua, materialele bordului și scaunele pot  avea de suferit în acest sezon. Este indicat să parcăm într-un loc mai umbros, să folosim un parasolar sau să aplicăm o ceară exterioară pentru protecția vopselei.

Pentru cei mai mulți dintre noi vara este despre relaxare și liniște, iar noi, la Business Lease ne asigurăm că lucrurile chiar așa se întâmplă pentru tine.

Contacteaza-ne

  • Name
  • E-mail
  • Your message
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.