COMPUS DE
Monica Dona
7.6.2022
No items found.

Tipuri de șoferi pe care îi poți întâlni în trafic

Când mergi la drum în fiecare zi, nu se știe cu ce fel de oameni te-ai putea întâlni. Fiecare ieșire te pune în contact cu diverse persoane. Ca atare, intri, de asemenea, în contact cu mulți șoferi diferiți. Deoarece nu se știe cine ar putea sta în vehiculul de lângă tine, este important să studiezi diferitele tipuri de șoferi din trafic, astfel încât să îi poți identifica și să reacționezi în consecință. Oglinzile tale sunt unul dintre cele mai bune instrumente pentru a fi atent la alți șoferi.Cuprins:

Tipuri de șoferi - Șoferul care circulă cu viteză

Din păcate, există mulți șoferi pe șosea, care insistă să treacă de limita de viteză stabilită – iar acest lucru îi pune pe toți cei din jurul lor în pericol. În timp ce limitele de viteză sunt menite să controleze fluxul de trafic și să prevină accidentele, ele sunt, de asemenea, calculate pentru a se asigura că șoferul are întotdeauna controlul complet asupra vehiculului său. Când o mașină sau un camion se mișcă prea repede, tracțiunea sa generală cu drumul este redusă. Acest lucru poate face mai ușor pentru un șofer să piardă controlul și să vireze, dacă nu acordă suficientă atenție. Prin urmare, aceștia prezintă un risc mai mare de a suferi un accident, decât cei care merg la limita desemnată. Pentru a face față acestor tipuri de șoferi, este, adesea, recomandat să nu reacționezi. Din fericire, trec destul de repede, permițându-ți să-ți continui drumul. Cu toate acestea, este important să nu încerci să concurezi cu ei sau să manevrezi în afara drumului, deoarece aceste acțiuni te pot pune în pericol, din neatenție. În schimb, pur și simplu lasă-i să treacă. În general, acești șoferi preferă mașinile care au mulți cai putere, tocmai pentru a-și satisface nevoia de a conduce la o viteză cât mai mare.

Tipuri de șoferi - Șoferul începător

În timp ce șoferii noi fac tot posibilul să se simtă la fel de confortabili ca și ceilalți șoferi din jurul lor, de obicei, acesta nu este cazul. Cu o strângere abilă a volanului, nervozitatea lor se poate manifesta prin viteze scăzute și viraje lente, în timp ce încearcă să se centreze pe o bandă. Acești șoferi sunt, de asemenea, unii dintre cei mai obișnuiți pe care îi vei întâlni atunci când ai de făcut plăți sau pleci de la serviciu la mijlocul după-amiezii, deoarece atunci se exersează, în general. Din fericire, șoferii începători nu sunt în stadiile de inițiere pentru mult timp, înainte de a se pricepe și de a deveni mai încrezători. Deși poate fi extrem de frustrant să conduci în spatele unui șofer începător, cel mai bine este să nu-l sperii mai mult, claxonându-l. Deoarece ei nu au învățat, pe deplin, răspunsurile fizice, adecvate, la aceste evenimente, au șanse mai mari de a vira sau de a frâna brusc. Cel mai bine este să îi lași în pace și să îi depășești în siguranță, dacă simți că merg prea încet. Acești șoferi preferă mașinile care au un număr mai mic de cai putere, mașinile care nu sunt foarte noi și care nu au foarte multe opțiuni. De ce? Tocmai pentru a nu risca să provoace vreun accident rutier și pentru a se putea concentra pe elementele esențiale ale condusului. În cazul unei ciocniri, o mașină mai veche poate fi reparată fără prea multe costuri. Iar cu cât o mașină are mai puține opțiuni, precum aer condiționat sau pilot automat, cu atât șoferul începător se poate concentra mai mult pe actul conducerii.

Tipuri de șoferi - Șoferul nervos

Șoferii care suferă de furie rutieră se grăbesc în mod constant și vor face aproape orice pentru a evita să rămână blocați în trafic. În eforturile lor de a te pune în oglinda retrovizoare, ei te pot expune, de asemenea, pe tine și pe alți șoferi în pericol de accident. De la deviația bruscă înăuntru și ieșirea din benzi, până la claxonare, acești șoferi vor acționa irațional în furia lor și își vor îndepărta atenția de pe șosea. Șoferii furioși sunt, de asemenea, predispuși să înjure sau chiar să atace alți șoferi de pe șosea. Din cauza riscurilor implicate de a fi în apropierea unui șofer nervos, este important să faci tot posibilul pentru a te îndepărta de el, pentru a-i descuraja mânia. Acest lucru poate implica creșterea spațiului dintre vehicule, schimbarea benzilor sau chiar retragerea în spatele lor. Acești șoferi preferă mașinile cât mai mari, tip SUV, cu care să epateze. În plus, vehiculele care au cât mai multe funcționalități sunt printre preferatele lor.

Tipuri de șoferi - Șoferul multifuncțional

Un alt tip de șofer pe care îl vei găsi, în mod obișnuit, pe drum, cel multifuncțional este cel care participă la alte activități în timp ce conduce. Unele dintre aceste activități includ trimiterea de mesaje text, vorbitul la telefon, machiatul sau mâncatul. Aceste activități le distrag atenția de la drum și le pot scurta timpul de reacție într-o situație periculoasă. În general, acești șoferi sunt persoane juridice sau care conduc un business și care, chiar și atunci când se află la volanul mașinii, sunt nevoiți să muncească. Acești șoferi preferă mașinile cu multe opțiuni, printre care: computer de bord, pilot automat, aer condiționat, închidere centralizată, geamuri electrice etc. Aceste opțiuni îi ajută să se concentreze atât la condus, cât și la celelalte activități pe care sunt nevoiți să le desfășoare în timpul acesta.Așadar, se pare că există patru categorii diferite de șoferi: cel care circulă cu viteză, cel începător, cel nervos și cel multifuncțional. De asemenea, fiecare dintre aceștia poate fi recunoscut după câteva trăsături distincte.Sursa foto: shutterstock.com

Lasă-ne să te contactăm

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.