COMPUS DE
Monica Dona
8.12.2022
No items found.

Tipuri de caroserie – La ce trebuie să fii atent atunci când îți mărești flota de mașini?

Tipuri de caroserie - masini de vanzare in parcare

Deținerea sau completarea unei flote de mașini reprezintă o responsabilitate mare față de companie. Vehiculele respective vor fi rulate de angajați, motiv pentru care trebuie să pui siguranța și confortul pe primul loc. Evident, depinzând de ramura din care face parte businessul tău, ai mai multe variante de vehicule dintre care poți alege, însă, trebuie să ai o atenție deosebită nu doar la autoturism, ca întreg ansamblu, ci și la elementele ce îl diferențiază. De exemplu, poți alege mașinile pentru flota firmei în funcție de tipurile de caroserie și carburant, dar și de nivelul de fiabilitate de care dispune. În acest sens, în cele ce urmează vei afla câte tipuri de caroserie există și ce diferențe există între ele, pentru a face alegerea corectă pentru flota de mașini.

Cuprins:

Tipuri de caroserie – de ce este important să nu treci peste acest aspect, când îți mărești flota de mașini?

1. Tipuri de caroserie - masini Subaru, Mitsubishi, Honda

Dacă te-ai gândit că este momentul să faci o nouă investiție pentru businessul tău la capitolul flotă de mașini, atunci află că există câteva criterii peste care nu ar trebui să treci cu vederea. Depinzând de natura activității firmei tale, există mai multe tipuri de caroserie dintre care poți alege și care, evident, să îți îndeplinească cerințele pe care le ai. Este important să fii atent la ce vehicule și componente de caroserie auto ai nevoie, pentru a putea să-ți desfășori corespunzător activitatea. Atunci când faci o investiție mare în flota de autoturisme, trebuie să știi exact pentru ce vor fi utilizate și cine le va conduce. Caroseria autovehiculului trebuie să fie aerodinamică, pentru a diminua consumul de carburant. În plus, trebuie să ofere și o siguranță pasivă, pentru ca, în momentul unui eventual eveniment neplăcut, șocul la impact să fie diminuat.

Pe de altă parte, nu trebuie să treci cu vederea nici nevoia reală în urma căreia achiziționezi mașini pentru flotă. În condițiile în care autoturismele sunt utilizate pentru transportul de persoane, mai cu seamă pentru îndeplinirea unor servicii de ridesharing, vehiculul trebuie să fie în stare perfectă de funcționare, iar părțile componente ale caroseriei să fie originale, pentru a oferi siguranța și rezistența necesare. Pe de altă parte, dacă trebuie să fie transportate anumite obiecte, atunci autoturismul trebuie să dispună de o capacitate de depozitare și de transport corespunzătoare. Pe piața de vânzări auto vei regăsi o multitudine de tipologii de vehicule care să satisfacă nevoile business-ului. Mașinile care vor face parte din flotă pot fi alese în funcție de marcă, model, transmisie, rulaj, tracțiune, anul fabricației, tipul de caroserie sau combustibil.

La ce componente de caroserie auto să fii atent pentru a face alegerea optimă?

2. Componente caroserie auto - masina neagra cu portbagajul si portierele deschise

Există mai multe tipuri de caroserie de mașini, iar alegerea optimă trebuie să o faci în funcție nu doar de șoferul care o va conduce, ci și de scopul care i se va atribui. Printre aceste tipuri de caroserie auto se numără: caroseria hatchback, combi, SUV, monovolum, berlină, sedan sau coupe. Fiecare se diferențiază, printre altele, în funcție de părțile caroseriei mașinii.

Ce înseamnă caroserie combi?

O caroserie combi (break sau station wagon) este alungită, habitaclul ajungând până în spatele mașinii. Considerată de multe ori drept un tip de „mașină de familie”, aceasta se poate preta, evident, și pentru firme. Flexibilitatea este calitatea majoră a acestui tip de caroserie, pentru că poate fi adaptată după nevoi: scaunele se rabatează, având, astfel, mai mult loc pentru transport.

Ce înseamnă caroserie SUV?

Atunci când te gândești ce înseamnă caroseria SUV, trebuie să vizualizezi, de fapt, conceptul în sine. Face parte din categoria de bicorp și oferă prestigiu, rezistență și siguranță. Totodată, majoritatea au tracțiune integrală.

Ce înseamnă caroserie monovolum?

O caroserie monovolum se axează pe o formă convexă, care dispune de cinci uși, de cele mai multe ori. Există și varianta cu trei uși. Cunoscut și sub denumirea de monocorp, acest tip de autoturism are în același volum atât portbagajul, cât și habitaclul.

Ce înseamnă caroserie berlină?

Caroseria de berlină are cel puțin patru locuri și geamuri și este confundată, de multe ori, cu break-ul (combi). Ce le diferențiază este faptul că habitaclul caroseriei de break se prelungește până în spate. Ambele sunt caroserii bicorp.

De asemenea, și caroseria de sedan poate reprezenta o alegere optimă, dar trebuie să iei în considerare că portbagajul este limitat ca spațiu. Este indicat ca atunci când faci o alegere asupra flotei de mașini, să iei în considerare ce înseamnă o caroserie a unui vehicul și cum îți poate influența activitatea.

Sursă foto: Pexels.com

CONTACT

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.