COMPUS DE
Monica Dona
2.2.2022
No items found.

Test drive - Ce trebuie să ai în vedere pentru o verificare corectă a mașinii?

Atunci când vine vorba despre test drive-ul unei mașini pe care vrei să o achiziționezi, nu trebuie să ratezi niciun detaliu. Chiar dacă este vorba de o mașină nouă sau de o vânzare auto de mașină second hand, trebuie să fii atent la detalii și să ai grijă să nu ratezi nimic din ce ți-ai propus să verifici.

Trebuie să ții cont că un test drivauto reprezintă, practic, singura modalitate prin care poți să vezi cum se va comporta mașina pe drumuri și astfel vei avea ocazia de a identifica anumite probleme la direcție,e suspensie, răspunsul motorului, frâne sau altele. Dacă este vorba de un test drive auto SH, trebuie să fii cu atât mai atent - niciun detaliu nu trebuie ignorat.

Poate că te-ai întrebat de multe ori “ce înseamnă test drive?” sau ce ar trebui să verifici mai exact. Toate aceste lucruri pe vei afla mai jos.

Cuprins

Test drive - sfaturi generale de care trebuie să ții cont

Un test drive reprezintă exact ceea ce îi sugerează și numele - o plimbare cu mașina efectuată de tine pentru a putea testa capacitățile sale.

În general, condițiile pentru un test drive ar trebui să fie alese de tine. Încearcă să aloci o perioadă destul de mare pentru a conduce - un minim de 30-45 de minute este recomandat. Încearcă pe cât posibil să faci test drive-ul în diferite condiții de trafic și chiar pe o varietate de terenuri, pentru a testa cu adevărat autoturismul. Cel mai bine ar fi să planifici traseul dinainte și să îl stabilești împreună cu vânzătorul.

Ar fi bine să nu ai prea multe elemente care să îți distragă atenția când conduci. Fii atent și concentrează-te pe mașină, nu pune muzică la difuzor. Chiar și conversația cu vânzătorul ar trebui să fie doar minimul necesar pentru ca tu să poți observa cu atenție caracteristicile și comportamentul mașinii. Este bine să fii informat despre test drive și criterii clare ar trebui să ai în vedere înainte să pleci la drum așa că citește mai jos pentru a afla mai multe.

Care sunt criteriile cheie pe care trebuie să le ai în vedere la un test drive

Iată care sunt principalele criterii pe care trebuie neapărat să le ai în vedere atunci când faci un test drive:

Confortul - acesta este determinat de suspensii, scaune si anvelope. Trebuie să verifici dacă suspensia își face treaba și nu simți fiecare groapă. Trebuie să cauți o mașină care să îți asigure confortul de care ai nevoie. Nu ignora nici calitatea scaunelor - vei petrece mult timp în ele!

Accelerația - fii atent și la acest aspect și asigură-te că beneficiezi de o accelerație așa cu îți dorești. Nu uita că accelerația este în legătură directă cu motorul și transmisia. Încearcă să accelerezi puternic la o plecare de pe loc măcar o dată și fă și câteva depășiri pentru a vedea cum se comportă mașina.

Frânele - unul dintre cele mai importante aspecte pentru că ține de siguranța ta și a celor care vor fi în mașină cu tine. Asigură-te că vei avea frâne care răspund prompt și fii foarte atent la comportamentul mașinii atunci când apeși pe pedală. Mașina trebuie să se oprească la timp, însă nici prea brusc.

Direcția - asigură-te că autoturismul va răspunde așa cum trebuie unor schimbări bruște de direcție, dar și că își va menține direcția atunci când tu conduci în linie dreaptă. Dacă este nevoie ca tu să faci mereu mici ajustări, vei avea o problemă. Nu uita că schimbarea bruscă a direcției te poate salva de la un accident, deci nu subestima importanța ei.

Așadar când vine vorba despre un test drive, trebuie să te asiguri că vei verifica tot ce ți-ai propus. Este vorba de o mașină în care vei investi o sumă considerabilă și care va trebui să fie atât sigură, cât și eficientă pentru tine și familia ta. Nu rata niciun detaliu și du-te la test drive informat, luând în calcul criteriile de mai sus.

sursă foto: unsplash.com

Lasă-ne să te contactăm

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.