COMPUS DE
Monica Dona
30.6.2021
No items found.

Returnarea auto în leasing operațional: care sunt motivele și în ce condiții se poate face?

Restituire auto în leasing operațional: care sunt motivele și în ce condiții se poate face?

La ora actuală, leasingul operațional reprezintă una dintre cele mai accesibile metode prin care o companie își poate achiziționa o mașină performantă în condiții financiare accesibile. Practic, leasingul operațional este o operațiune comercială, prin care un șofer solicită unei firme de leasing operațional un serviciu prin care acesta beneficiază de dreptul de a utiliza un anumit autovehicul în schimbul unei sume care se plătește periodic, numita și rată sau chirie lunară. La bază, funcționează la fel ca în cazul unui credit, dar este direcționat strict către închirierea unui automobil.Cu toate acestea, apar situații neprevăzute în care șoferii fie sunt nevoiți, fie doar își doresc să returneze automobilul achiziționat în leasing operațional, din diverse motive. În astfel de cazuri, apar destul de multe întrebări, pentru care nu toți utilizatorii au răspunsul. De asemenea, există și o serie de condiții prestabilite în care se poate face acest lucru.Prin urmare, este important pentru utilizatori să știe toate informațiile despre returnarea unui autoturism sau autovehicul comercial în leasing operațional, astfel încât să evite neplăceri care pot fi cauzate de neluarea în considerare a anumitor aspecte. În același timp, acestea se pot solicita și de la firma de leasing operațional, dar anumite companii pot oferi aceste date într-o formă mult prea tehnică sau folosind termeni specifici, ceea ce poate crea anumite confuzii.Cuprins

Care sunt motivele care pot duce la returnarea auto în leasing operațional?

Există mai multe motive pentru care utilizatorii aleg returnarea unui autoturism luat în leasing operațional. Printre cele mai populare sunt cele care țin de aspecte financiare sau tehnice.

  • Autovehiculul nu mai este dorit de șofer

Șoferii sunt destul de schimbători în ceea ce privește atașamentul față de un automobil. Astfel, un model nou poate face ca un șofer să și-l dorească, deoarece se pliază mai bine pe nevoile sale. Prin urmare, acesta va încerca să returneze automobilul pentru a-și putea achiziționa modelul mai recent.

  • Plata chiriei lunare devine greu sau imposibil de suportat

Unul dintre cele mai întâlnite motive îl reprezintă rata de leasing operațional. Atunci când aceasta devine foarte greu de suportat, șoferii aleg returnarea autoturismului în leasing operațional, cu totul.

  • Alte motive

Nu doar motivele enumerate mai sus sunt cele care determină șoferii să returneze un automobil în leasing operațional. Mai există, de exemplu, situații în care șoferii găsesc oferte mai bune sau, din diverse probleme de sănătate, nu mai pot utiliza autovehiculul.

Restituire auto în leasing operațional: care sunt motivele și în ce condiții se poate face?

În ce condiții poți face returnarea auto în leasing operațional?

Pentru autoturisme în leasing operațional returnate, este necesară respectarea anumitor condiții. Acestea țin de procesul prin care se poate face returnarea și de diverse obligații față de compania care a furnizat autoturismul sau autovehiculul comercial.

  • Plata eventualelor restanțe sau a unei taxe lunare

Ca orice serviciu de tip chirie, este necesară achitarea eventualelor restanțe și a unor eventuale compensații pentru a putea rezilia un contract. Această condiție nu trebuie să fie confundată cu cea în care este obligatorie achitarea perioadei contractuale rămase.

  • Mașina să fie în condiții bune de funcționare

Având în vedere că mașina este un bun ce poate fi refolosit, este obligatoriu ca, la o eventuală returnare, aceasta să fie în condiții bune de funcționare.

  • Notificarea firmei de leasing operațional

Orice schimbare contractuală, inclusiv renunțarea la un serviciu sau un produs, presupune notificarea firmei care furnizează serviciul sau bunul respectiv. Acest lucru se poate face ținând cont de prevederile contractele cu 30/60 sau chiar 90 de zile înainte ca aceasta decizie să intre în efect.

  • Decontarea anumitor cheltuieli

În momentul în care restitui un automobil procurat în regim de leasing operațional, vei fi nevoit să suporți decontarea anumitor costuri, precum asigurările, deprecierea, mentenanța sau taxele plătite, toate acestea fiind costuri achitate de catre companie in avans.

Toate aceste aspecte pot fi explicate de către consultații Business Lease Romania..

Întrebări și răspunsuri frecvente despre returnarea auto în leasing operațional

  1. Returnarea auto în leasing operational presupune achitarea integrală a valorii autovehiculului?

Nu. Atât timp cât autovehiculul este returnat în condiții optime, nu este necesară achitarea integrală.

  1. Leasing-ul Operational și creditul auto sunt același lucru?

Nu. Leasing-ul operational este oferit de către o companie de leasing specializată, care deține și autovehiculul. În schimb, creditul auto este oferit de către o instituție financiară, cu scopul de a achiziționa un autovehicul, autovehicul ce intra in proprietatea contractantului imediat.

  1. Leasing-ul operațional presupune rate fixe sau variabile?

Tipul de rata depinde de alegerea solicitantului.Sursă foto: Envato.com.

CONTACT

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.