COMPUS DE
Monica Dona
24.8.2022
No items found.

Plug-in hybrid vs hybrid: Avantaje, Dezavantaje și diferenţe între cele două

Ca răspuns la provocările mediului înconjurător, în momentul de faţă exista pe piaţă mai multe tipuri de mașini, printre care vehicule complet electrice (EV), plug-in hybrid (PHEV) și hybrid simple (HEV). Dacă și compania ta își dorește să aplice o strategie sustenabilă, poți lua în calcul achiziționarea unui astfel de model. În timp ce maşinile complet electrice sunt alimentate exclusiv electric și nu au motor pe benzină, vehiculele hibride utilizează o combinație de motoare pe benzină și electrice.

Dacă te întrebi ce tip de automobil funcționează cel mai bine pentru tine și vrei sa pui în balanță mașinile plug-in hybrid vs. hybrid, citește în continuare articolul de mai jos. Vei afla care sunt principalele caracteristici ale acestora, cum funcționează, precum și diferențele dintre ele.

Cuprins:

Plug-in hybrid vs. hybrid: avantaje și dezavantaje

Mașinile hibride sunt dotate cu un motor pe benzină care funcționează în tandem cu un motor electric separat. Cele plug-in hybrid sunt asemănătoare lor dar, principala diferenţă constă în faptul că bateria este mai mare, ceea ce permite deplasarea pe distanțe mai lungi doar cu energie electrică. Dimensiunea bateriei înseamnă că aceasta nu poate fi reîncărcată de către maşină în timp ce merge, așa cum se întâmplă în cazul unui hibrid obișnuit.

Pentru o comparatie hybrid vs. plug-in hybrid completă, lăsăm mai jos câteva caracteristici ale fiecăreia:

Maşini hybride

În cazul hibrizilor, motorul electric completează motorul pe benzină, permiţând oprirea acestuia din urmă la viteze mici sau la mers în marşarier. Frânarea regenerativă permite hibrizilor să recupereze energia care altfel s-ar pierde și să o folosească pentru a reîncărca pachetul de baterii.

Avantaje:

 • Au un consum foarte bun de combustibil;
 • Produc mai puține emisii în comparație cu vehiculele pe benzină;
 • Nu au nevoie de conectare la o priză;
 • Alimentarea se poate face la o stație de combustibil obișnuită;

Dezavantaje:

 • Sunt mai scumpe decât modelele pe benzină;
 • În cadrul testelor, unele dintre acestea au avut distanțe de oprire mai mari;
 • O parte dintre ele foloseşte transmisia variabilă continuă care poate provoca o turaţie mai mare a motorului la accelerare.

Plug-in hybrid

Masinile hybride plug-in reprezintă o legatură între hibrizii tradiționali și vehiculele electrice, permiţând deplasarea doar cu energie electrică. Hibrizii plug-in vor trece automat la combustibil odată ce bateria electrică este epuizată. Modelele plug-in încorporează caracteristici ale mașinilor electrice și ale celor pe benzină sau diesel.

Pentru că bugetul este o parte importantă a oricărei afaceri, poți estima costurile unei astfel de maşini cu ajutorul unui calculator de leasing. Iar marele avantaj este ca persoanele juridice le pot obține prin leasing operational.

Avantaje:

 • Au o economie bună de combustibil, chiar și după ce autonomia electrică este epuizată;
 • Pot fi folosite atât pentru deplasări scurte, cât si pentru călătorii mai lungi, fără griji legate de limitări ale autonomiei.

Dezavantaje

 • Sunt mai scumpe decât hibrizii obișnuiți;
 • Pentru a fi eficiente, proprietarii trebuie să le încarce frecvent;
 • Componentele plug-in ocupă adesea spațiu;
 • Încărcarea poate fi dificilă dacă nu ai acces la ea în zona în care locuiești.

Hybrid vs plug-in hybrid: principalele diferențe

Înainte de achiziționarea unor astfel de vehicule este important să vezi care este diferenţa între hibrid şi plug-in. Deși principalele componente ale lor sunt asemănătoare, adică ambele au o baterie reîncarcabilă şi un motor cu combustibil, cea mai mare diferenţă constă în modul în care se încarcă.

 • Scopul bateriei este diferit la un plug-in faţă de un hibrid. La vehiculul hibrid, motorul electric și cel pe benzina funcționează împreună în același timp pentru a propulsa maşina. În schimb, hybridul plug-in îşi foloseşte motorul pe benzină doar ca plan de rezervă. După ce rămâne fără baterie, aceasta trebuie reîncărcată cu ajutorul unui încărcător electric.
 • Dimensiunea și costul bateriei diferă, de asemenea, bateria electrică a unui hibrid plug-in fiind mai mare şi mai costisitoare de înlocuit decât cea unui hybrid.
 • Capacitatea de reîncărcare a bateriei diferă și ea. Un model hybrid nu are nevoie de conectare la priză, bateria fiind reîncărcată automat de motor atunci când vehiculul se află în mişcare sau frânează. Maşina plug-in are nevoie de conectare la o sursă de alimentare externă pentru a fi încărcată complet, dimensiunile bateriei fiind mult mai mari.

Așadar, odată cu aflarea acestor informații, vine și întrebarea: ce este mai bun, un vehicul hybrid sau plug-in hybrid? Pentru a determina care dintre cele două modele ți se potrivește cel mai bine trebuie să iei în considerare obiceiurile de condus, prioritățile, nevoile de mobilitate, modul de utilizare al automobilului și strategia firmei.

Sursa foto: pexels.com

Lasă-ne să te contactăm

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.