COMPUS DE
Monica Dona
9.4.2022
No items found.

Numere de înmatriculare verzi - Informații UTILE și principalele BENEFICII pentru companii

Numere de înmatriculare verzi

În ultima perioadă tot mai multe companii sunt preocupate de protejarea mediului înconjurător și acordă o atenție deosebită soluțiilor eco-friendly. Un prim pas în acest sens îl reprezintă înlocuirea mașinilor poluante cu cele electrice. Pentru stimularea luării acestei măsuri, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care mașinile complet electrice vor avea numere de înmatriculare verzi. Dar ce înseamnă acest lucru și cum vă poate ajuta în demersul pentru o strategie sustenabilă? Aflaţi toate răspunsurile în articolul de mai jos.

Cuprins

Numere înmatriculare verzi: avantaje pentru companii

Plăcuțele verzi sunt o bună modalitate de a încuraja creșterea numărului de mașini electrice și de a conștientiza beneficiile pe care le aduc acestea. Măsura vine în sprijinul celor care fac un efort în plus pentru a proteja mediul, în special în marile orașe, unde nivelul de poluare este foarte mare. Aceste numere speciale atribuite mașinilor nepoluante funcționează că nişte “pașapoarte verzi”. Astfel, deținătorii se bucură de obținerea unor stimulente precum reduceri de taxe, intrarea gratuită în zone cu acces restricționat, plus alte facilități.

Un pas important în ceea ce privește mobilitatea și dezvoltarea sustenabilă a unei companii îl reprezintă transportul electric. Ecologizarea flotei de mașini este o soluție inteligentă pentru orice business eficient și pentru un oraș mai puțin poluat. De asemenea, avantajele condusului electric sunt evidente:

  • Costuri mai mici cu carburantul
  • Reducerea emisiilor de dioxid de carbon
  • Subventiile și scutirile de taxe

În plus, specialiștii spun că eficiența unui motor electric este cu mult superioară celei unui motor alimentat cu combustibil. De aici și costuri de întreținere mult mai mici și un motiv in minus de a trece pe la service.

Un alt motiv pentru care să optaţi pentru vehiculele electrice este faptul că infrastructura stațiilor de reîncărcare pentru acestea se află într-o dezvoltare continuă, atât la nivel național, cât și la nivelul Uniunii Europene. De asemenea, noile modele de automobile electrice sunt dotate cu baterii cu litiu polimer, ceea ce duce la o autonomie mai mare.

Cum puteţi achiziționa un autovehicul cu număr de înmatriculare verde?

numere de înmatriculare verzi

Introducerea plăcuțelor de înmatriculare verzi reprezintă o parte din strategia guvernului pentru a combate schimbările climatice și nivelurile periculoase de poluare a aerului. Astfel, autoturismele cu emisii zero de poluare vor primi plăcuțe cu numere de înmatriculare ce au cifre și litere de culoare verde.

Pentru companiile al căror interes este ecologizarea parcurilor auto, achiziționarea unor vehicule electrice în leasing operațional este soluția perfectă. Având în vedere că dotarea flotei auto cu astfel de autovehicule poate avea un impact destul de mare asupra bugetului unei firme, este important sa știţi că societățile de leasing pot veni în ajutorul tău cu pachete de finanțare avantajoase.

Numere de înmatriculare verzi legislație

Pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2018/842, Guvernul a adoptat hotărârea nr. 1075 din octombrie 2021, prin care numerele verzi de înmatriculare se vor aplica pentru mașinile complet electrice. Deși actul normativ nu a fost publicat încă în Monitorul Oficial, se pare că mașinile hibrid și plug-in hibrid nu vor beneficia de această măsură.

Conform legislației privind plăcuţele de înmatriculare verzi, prin autovehicule cu emisii 0 de dioxid de carbon se înțelege:

  • Autovehiculele pur electrice
  • Autovehiculele cu pilă de combustie cu hidrogen

În concluzie, există beneficii evidente ale transportului electric atât pentru utilizatori persoane fizice, cât și pentru manageri de flota sau administratori/proprietari ai unor companii mici și mijlocii. Pe lângă beneficiile pentru mediul înconjurător, achiziționarea unor vehicule electrice are o mulțime de avantaje importante precum consum redus de combustibil, impozite mai mici sau atribuirea unor numere de înmatriculare verzi. Această din urmă măsură este menită să stimuleze aplicarea unor strategii sustenabile de către toate companiile care dețin parcuri auto.

Sursă foto:

shutterstock.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre numerele de înmatriculare verzi

Ce tip de automobile pot beneficia de numere de înmatriculare verzi?

Aceste numere vor fi atribuite strict autovehiculelor care nu emit dioxid de carbon, deci autovehiculelor pur electrice și a celor alimentate cu hidrogen.

Ce soluții au managerii de flotă pentru achiziționarea unor automobile electrice?

Cea mai la îndemână soluție pentru companii sau pentru managerii de flota este achiziționarea unor automobile electrice în leasing. Pentru mai multe detalii puteţi apela la consultanță specializată în transportul electric.

Cum puteţi găsi cele mai bune oferte de leasing pentru afacerea dumneavoastră?

Pentru a găsi cea mai buna ofertă, nu trebuie decât să accesaţi calculatorul de leasing care vă va oferi o imagine de ansamblu asupra costurilor.

De ce ecologizarea parcurilor auto reprezintă o soluție eficientă pentru companii?

Condusul electric este mult mai economic, costurile fiind cu până la 20%-30% mai mici decât pentru combustibilul fosil.

CONTACT

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.