COMPUS DE
Monica Dona
30.9.2021
No items found.

Maşina furată: ce trebuie să faci atunci când te confrunţi cu furtul unui automobil

O maşină furată este o problemă ce le dă bătăi de cap multor proprietari de automobile. Din fericire, chiar dacă este extrem de neplăcut, există soluţii prin care poţi obţine despăgubiri sau prin care poți să îţi recuperezi maşina. Dacă urmezi toţi paşii necesari, cum ar fi declararea furtului şi anunţarea companiei de asigurări şi a companiei de leasing, după caz, ai toate şansele să obţii un rezultat pozitiv. De asemenea, este important să îţi iei toate măsurile de siguranţă pentru a preveni furtul automobilului, deoarece astfel de incidente sunt în continuare destul de des întâlnite, în special în oraşele mari.Cuprins

În cât timp și cum declar o maşină furată?

Atunci când constaţi că maşina ta este furată, este bine să urmezi aceşti pași pentru a te asigura că faci totul ca la carte:

 • Anunţă furtul la Poliţie. Fie că suni sau te deplasezi direct către o secţie de Poliţie, asigură-te că declari cât mai repede incidentul. În cât timp se declară o maşină furată? Este important să o declari cât mai curând posibil de la constatarea faptului. Astfel, cresc şansele de a rezolva problema într-un mod satisfăcător.
 • Anunţă-ţi asiguratorul. Contactează firma de asigurări, unde ai făcut Casco, pentru a putea începe demersurile de a primi despăgubiri, în cazul în care ai optat pentru o poliţă antifurt.

Ce trebuie să faci când ai maşina în leasing operaţional şi este furată? Dacă ai automobilul în leasing operaţional la Business Lease, iată ce paşi trebuie să urmezi:

 • Anunţă furtul la Poliţie.
 • Anunţă asiguratorul pe platforma dedicată şi, în acelaşi timp, şi compania de leasing operaţional (pentru Business Lease, pe adresele de email oficiale driver@businesslease.ro şi prin Business Lease Service Line: 0727367367).
 • Dacă ai pierdut cheia de la maşină, este important să anunţi compania de leasing imediat ce s-a întâmplat, deoarece neprezentarea celor două chei ale maşinii constituie caz de excludere CASCO.

Verificarea maşinii furate

Pe site-ul oficial al Poliţiei Române vei găsi o listă ce se actualizează tot timpul de maşini furate. Acestea sunt prezentate alături de informaţii importante, pentru a putea fi recunoscute uşor: seria de caroserie, numărul de înmatriculare, marca şi modelul maşinii, data furtului, culoarea şi anul fabricaţiei. În cazul în care maşina ta a fost furată, verifică această listă cât de des poţi, pentru a vedea dacă automobilul tău apare pe aceasta. De multe ori, se poate întâmpla ca această modalitate de a verifica online să te scutească de timp atunci când vine vorba de a-ţi recupera maşina.

Mașina furată: prevenţia furturilor auto

Pentru a preveni furtul auto, poţi face câteva lucruri mici, dar care te pot salva de multe bătăi de cap:

 • Nu lăsa niciodată maşina cu cheia în contact atunci când cobori din ea. Cheia lăsată în contact reprezintă o ocazie excelentă pentru hoţi, iar de foarte multe ori, aceştia profită de ea în doar câteva secunde. De asemenea, CASCO nu poate oferi despăgubiri dacă nu prezinţi cele două chei ale maşinii după ce declari furtul, de aceea este important să iei mereu cheia de la maşină cu tine. Un alt motiv pentru excludere de la CASCO îl reprezintă neprezentarea certificatului de înmatriculare şi a cărţii de identitate ale autoturismului, aşa că nu le lăsa nici pe acestea în maşină.
 • Parchează întotdeauna în zone bine luminate, de preferat de unde poţi vedea maşina de pe geam.
 • Investeşte într-un sistem GPS pe care să îl montezi într-un loc ascuns: în caz de furt va fi foarte uşor să localizezi maşina.
 • Cumpără şi montează un sistem de alarmă antifurt: o astfel de investiţie te poate ajuta să renunţi la grija legată de furtul autoturismului, în special dacă o parchezi des în locuri diverse.

O maşină furată este o problemă ce se poate rezolva, însă este important să urmezi toţi paşii necesari pentru a declara furtul şi a informa compania de asigurări şi pe cea de leasing, după caz. De asemenea, prevenţia te poate scăpa de bătăi de cap, aşa că încearcă să acorzi atenţie micilor metode care îţi păstrează maşina în siguranţă, cum ar fi parcarea în zone bine luminate şi montarea unei alarme.Sursă foto: Pixabay.com.

Întrebări şi răspunsuri frecvente despre maşina furată

 1. Care este numărul de contact pentru a semnala Poliţiei că maşina a fost furată?
 2.  Numărul pentru apeluri de urgenţă este 112. Odată apelat, poți cere legătura cu Poliţia. 
 3. Ce fac dacă maşina furată se afla în leasing operaţional?
 4.  După ce ai anunţat poliţia, trebuie să anunţi şi firma de
  leasing operațional
  la numărul de telefon dedicat oferit de respectiva firmă. 
 1. Se mai poate recupera o maşină furată?
 2.  Există numeroase cazuri în care maşinile furate sunt găsite de către Poliţie şi redate proprietarilor, însă nu este întotdeauna o certitudine că aceasta va mai putea fi găsită.

CONTACT

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.