COMPUS DE
Monica Dona
5.5.2022
No items found.

Martor ABS aprins - vezi cum trebuie să procedeze șoferii și antreprenorii în această situație

Martor ABS aprins

Autovehiculele au în construcția bordului un sistem de lumini care indică anumite situații referitoare la mașină în timpul condusului. Există, totuși, momente în care se aprinde un anumit martor, iar atunci când se întâmplă acest lucru, există, fără doar și poate, o anumită defecțiune care trebuie remediată în cel mai scurt timp. În anumite momente, martorii indică o situație gravă, când este indicat să oprești autovehiculul sau să te deplasezi la cel mai apropiat service pentru verificări. Iată ce indică un martor ABS aprins și cum trebuie să procedeze orice șofer sau antreprenor în această situație!Cuprins:

Ce înseamnă un martor ABS în bord?

Martorul ABS este unul dintre cele mai importante semnale luminoase care pot apărea în bordul mașinii și al cărui rol este să te avertizeze în privința anumitor probleme, defecțiuni, uzuri sau erori care trebuie verificate și remediate în timp util. Când un martor ABS este aprins, înseamnă raportarea unei probleme la sistemul de tip ABS, respectiv la sistemul de frânare, motiv pentru care situația detectată poate fi una serioasă și problematică. Denumirea ABS vine din limba engleză, de la anti-lock braking system, care tradus înseamnă sistemul de blocare a roților în timpul frânării. În consecință, existența unei defecțiuni la sistemul de frânare reprezintă o situație importantă, ce nu suportă amânări, căci îți poate pune în pericol viața, dar poate periclita și viața celorlalți participanți la trafic.

De ce se aprinde martorul ABS?

Martorul ABS se aprinde doar în situațiile în care există o defecțiune, eroare sau uzură la sistemul de frânare și de blocare a roților. Aprinderea se face doar în momentul în care mașina este pornită, iar dacă defecțiunea prezentă este una severă și persistă, martorul rămâne aprins. Totodată, alte cauze care pot duce la aprinderea martorului de bord ABS ar putea fi existența unor defecțiuni la contactele senzorilor, o pană la roată, mărimi diferite ale anvelopelor sau lichid de frână care nu este în parametri optimi. Mai mult decât atât, dacă există probleme la sistemul hidraulic sau pierderi ale lichidului de frână, trebuie verificat tot sistemul de frânare.

Martor ABS aprins - cum trebuie să procedezi?

Sistemul de frânare este o componentă fără de care condusului oricărui autovehicul nu poate fi desfășurat în condiții de siguranță, motiv pentru care orice defecțiune a acestuia trebuie remediată cât mai repede cu putință. Dacă aprinderea unui martor ABS are loc și semnifică o astfel de defecțiune, poate exista situația în care să nu mai poți frâna, deoarece sistemul va trimite anumite impulsuri în pedala de frână cu scopul de a preveni blocajul roților. Sistemul ABS are rol de siguranță, iar defecțiunea sa îți poate pune în pericol viața dacă nu acționezi la timp iar defecțiunea este una severă. Un lucru important de știut este că nu se recomandă sub nicio formă să încerci să repari acasă această defecțiune. Cea mai bună soluției este să te prezinți la cel mai apropiat service unde să soliciți o evaluare a sistemului de frână care să fie efectuată de către specialiștii în domeniu. Astfel vei evita apariția altor neplăceri sau probleme cu autovehiculul și vei obține părerea unor experți, care te pot ajuta să conduci în condiții optime de siguranță.

Soluții pentru antreprenori în cazul unui martor ABS aprins

Problema aprinderii unor martori în bord poate afecta inclusiv antreprenorii care au autovehicule închiriate prin metoda leasingului operațional, precum sunt cei care dețin afaceri de tip catering sau transport. Astfel, pentru antreprenori, orice problemă care apare la autovehicule le poate periclita afacerea și reputația, motiv pentru care dacă ești antreprenor, trebuie să știi că există și câteva soluții la îndemână. Prin apelarea la serviciile de leasing, compania în cauză va plăti orice defecțiune, reparație, taxă, rovinietă aferentă automobilului închiriat, iar tu ca antreprenor nu vei avea bătăi de cap. Trebuie, însă, ca șoferii autovehiculelor închiriate să acționeze la timp și să anunțe imediat ce observă aprinderea unui martor de bord sau a unei defecțiuni care le-ar putea pune în pericol siguranța. Totodată, dacă alegi să închiriezi mașini prin metoda de leasing operațional, poți folosi un calculator de leasing pentru a putea avea o imagine de ansamblu asupra costurilor aferente unei astfel de investiții.În orice caz, niciun șofer nu ar trebui să ignore apariția unor martori aprinși în bord, ci să facă tot posibilul pentru a ajunge la un service unde să fie efectuată o verificare generală pentru a descoperi cauza aprinderii martorului. Sursă foto: Pexels.com

CONTACT

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.