COMPUS DE
Monica Dona
12.8.2021
No items found.

Leasingul operațional pentru autovehicule comerciale, o soluție pentru firmele mici și mijlocii

Flota auto este vitală pentru orice firmă, iar societățile mici și mijlocii depind de aceasta în mare măsură încă de la începutul operațiunilor. În cazul lor, leasingul este una dintre cele mai avantajoase soluții atunci când vor să se asigure că toate costurile legate de autoturismele în folosință sunt acoperite.Din ce în ce mai mulți operatori economici au în vedere și integrarea de autoutilitare de tonaj mic în flote, pentru a putea transporta sau furniza diverse bunuri, iar dacă te găsești în această situație, una dintre opțiunile disponibile pe piață în acest moment este leasingul de vehicule rulate, care vine cu diverse beneficii.Mai jos, vei afla pe scurt ce înseamnă leasingul operațional pentru autoutilitare rulate și de ce aceasta soluție este mai potrivită atunci când ai o firmă mică sau mijlocie.Cuprins:

Leasingul operațional pentru autoutilitare – o opțiune pentru flota auto

Leasingul operațional este unul dintre cele mai des întâlnite instrumente financiare la care firmele de toate mărimile apelează atunci când trebuie să își construiască o flotă auto. Pentru societățile mici și mijlocii, chiar și pentru cele de tip start-up, acest produs are mai multe avantaje, mai ales atunci când se are în vedere achiziția de autoutilitare.

Pentru acest segment de piață există leasingul operațional pentru autoutilitare, care presupune exploatarea vehiculelor pe o perioada determinată de timp, la finalul contractului, acestea fiind returnate fără niciun risc la valorificarea lor.În cazul firmelor mici și mijlocii (IMM), autoutilitarele care au costuri mai mari decât autoturismele pot fi luate în leasing operațional, pentru a nu se încărca cu foarte multe cheltuieli. De cele mai multe ori, companiile care oferă astfel de soluții impun anumite condiții care pot fi ușor de verificat și care se pliază pe nevoile de exploatare, dar mai ales pe cele financiare ale operatorilor economici.Astfel, dacă te regăsești în situația în care dorești să achiziționezi autoutilitare pentru flota firmei, poți avea în vedere următoarele avantaje ale leasingului operațional:

 • poți opta pentru un contract full service, ceea ce înseamnă acoperirea tuturor nevoilor tehnice ale unei astfel de flote;
 • predictibilitatea costurilor legate de administrarea autovehiculelor;
 • eficiența crescută și posibilitatea de a te concentra exclusiv pe afacerea ta.

Pentru că societățile mari și mijlocii nu au un rulaj asemănător cu cel al societăților mari, leasingul operațional pentru autoutilitare rulate poate fi o soluție bună pentru a vedea exact în ce constă și cum te poți organiza pe viitor.

Leasingul operațional pentru autoutilitare rulate

Pentru firmele nu foarte mari, autoutilitarele rulate în leasing operațional pot fi o opțiune bună atunci când acestea vor să aibă flote de mașini pe care le pot exploata în condiții optime într-un anumit buget.

Ca operator economic, știi că o flotă auto, mai ales atunci când ai nevoie de o autoutilitară, generează multe costuri. Tocmai de aceea, în cazul în care ai nevoie de vehicule de tonaj mic (sub 5 tone), un produs precum leasingul operațional Light Commercial Vehicle (LCV) poate crea echilibrul de care ai nevoie pentru a te concentra pe dezvoltarea afacerii tale fără întreruperi cauzate de faptul că nu poți transporta sau distribui bunurile promise.Printre avantajele leasingului operațional de autoutilitare se regăsesc:

 • rularea pe un număr mare de kilometri și o perioadă contractuală generoasă;
 • consultanță pentru optimizarea spațiilor de stocare și chiar carosare, la cerere;
 • protecție suplimentară în cazul în care dorești să minimizezi costurile de returnare.

Leasingul operațional poate fi o soluție indiferent că dorești o singură autoutilitară sau mai multe, în funcție de nevoile tale.Atunci când optezi pentru un leasing operațional pentru autoutilitare rulate, poți avea parte de aceleași servicii ca in cazul vehiculelor noi, însă acestea vin și cu alte beneficii, precum:

 • plata taxelor și impozitelor care vor cădea în sarcina locatorului;
 • asigurările și rovinieta vor rămâne tot în sarcina companiei de leasing;
 • mentenanța și reparațiile vor fi efectuate întotdeauna la timp.

Pe lângă acestea, la finalul perioadei contractuale, autoutilitarele vor fi puse la revânzare de firma de leasing.Deplasările și transportul de bunuri se numără printre cele mai importante operațiuni ale firmelor, iar pentru acestea, societățile au nevoie de flote auto. Leasingul operațional de autoutilitare este o soluție atât pentru afacerile mici, cât și mijlocii care caută să își maximizeze profiturile cu costuri pe măsura bugetului.În concluzie, atunci când dezvoltarea afacerii este cea care primează, autoutilitarele rulate luate în leasing operațional sunt o opțiune care merită să fie exploatată, pentru că cele mai multe sarcini de întreținere și plata diferitelor taxe și impozite cad în sarcina companiei cu care s-a încheiat contractul. Mai mult decât atât, revânzarea va fi atribuită tot acesteia din urmă, fără nicio obligație pentru operatorul economic.Sursa foto: Pixabay.com.

Întrebări frecvente despre leasingul operațional pentru autoutilitare

 1. Câte mașini pot achiziționa prin leasing operațional?

Numărul mașinilor pe care le poți achiziționa prin leasing operațional este variabil și depinde de nevoile companiei tale.

 1. Cât de greu este să achiziționezi o autoutilitară prin leasing operațional ?

Achiziția unui vehicul prin leasing operațional nu presupune o procedura grea. După ce ai ales autoutilitara sau autoutilitarele, trebuie doar să semnezi contractul pentru a intra în posesia lor.

 1. Cât de sigure sunt autoutilitarele rulate ?

Prin sistemul ReLease, autovehiculele sunt aproape noi, așadar sunt foarte sigure.

Lasă-ne să te contactăm

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.