COMPUS DE
Monica Dona
8.4.2022
No items found.

Lane Assist - Detalii importante legate de acest sistem!

Lane Assist

Orice ajutor sau sfat este binevenit atunci când nu ai foarte multă experiență în conducerea unui autoturism. Tocmai de aceea, un sistem precum Lane Assist poate fi salvator în anumite situații pentru șoferi, fapt pentru care orice șofer trebuie să știe despre el. Dacă nu ai auzit până acum de sistemul Lane Assist, iată tot ce trebuie să știi despre acesta, dar și motivele pentru care te poate ajuta în timpul șofatului!Cuprins:

Ce este sistemul Lane Assist?

Cunoscut drept Lane Assist, dar cu denumirea completă de Lane departure warning system, acest sistem este special conceput pentru a ajuta șoferii în timpul condusului, deoarece acționează ca un sistem de avertizare în timpul deplasării autoturismului în afara unei benzi, astfel ajutând la evitarea unui accident rutier. De multe ori se poate întâmpla ca un șofer să conducă pe o distanță lungă timp de multe ore, fapt ce poate duce la oboseală, astfel că acest sistem te avertizează atunci când ai depășit linia benzii de mers, pentru ca tu să redresezi autoturismul și să eviți o posibilă coliziune.

Acest sistem a fost inițial conceput pentru camioane, fiind mai apoi implementat la mai multe tipuri de autoturisme, cu scopul de a reprezenta un ajutor în timpul șofatului. Totodată, de la apariția sa în anii 2000 și până în prezent acesta a fost dezvoltat, optimizat și actualizat astfel încât să atingă standardele de performanță necesare pentru rezultate optime.Nu toate modelele de mașini au implementat sistemul de operare Lane Assist. Dacă vă doriți această opțiune pentru a vă simți în siguranță, va fi necesar să verificați înainte de achiziția mașinii împreună cu dealerul dacă sistemul este inclus în dotările standard sau este o extra-optiune pentru care este necesar să achitați suplimentar. Totodată puteți folosi și un calculator de leasing operațional pentru a putea calcula costurile necesare acestei investiții. Un astfel de calculator este foarte simplu de utilizat, fiind disponibil pe Businesslease.ro, unde în doar câteva secunde veți putea vedea cele mai bune oferte de autoturisme care au funcționalitățile dorite.

Cum funcționează Lane Assist?

Modalitatea de funcționare a sistemului lane assist este una foarte ușor de înțeles pentru orice șofer. Astfel, lane assist folosește o cameră care este montată pe parbriz sau în partea din spate a mașinii ori în dreptul oglinzii retrovizoare care are rolul de a scana marcajele existente pe drumul circulat. Aceste scanări sunt analizate de computerul de bord al autoturismului, iar în momentul în care acesta se deplasează în afara benzii de mers, sistemul trimite alerte continue către șofer pentru a prelua controlul. Dacă șoferul nu reacționează, sistemul are un anumit timp de reacție, după care preia controlul volanului și redresează autoturismul, cu ajutorul tehnologiei active lane assist, creată special pentru astfel de momente.Controlul volanului este preluat de sistem din motive de siguranță dacă șoferul nu reacționează în timpul alertelor, deoarece se consideră că acesta poate fi într-o stare inconștientă sau pur și simplu ignoră alertele primite. Totodată, se poate interveni asupra sistemului de frânare pentru a redresa autoturismul în direcția corectă de mers, însă acest sistem este dezactivat dacă șoferul semnalizează, nefiind considerată o greșeală, ci intenția de a schimba banda a șoferului, moment în care sistemul nu acționează. Cele mai noi variante ale sistemului Lane Assist sunt concepute astfel încât să se poată adapta stilului de condus al șoferului și să memoreze manevrele executate periodic de către acesta, pentru a putea interveni atunci când este nevoie.

Totodată, acest sistem este proiectat pentru a acționa la anumite viteze cuprinse între 60 și 180 km pe oră și nu te atenționează la viteze mici, căci la acestea se face în mod normal schimbarea în mod voluntar a direcției de mers.

Este Lane Assist de ajutor pentru șoferi?

Sistemul Lane Assist este special conceput pentru a reprezenta un ajutor pentru șoferi în timpul condusului și pentru a putea redresa autoturismul în cazurile în care acesta derapează în afara direcției de mers. Mai mult decât atât, este un sistem inteligent care te ajută să eviți un accident rutier și care acționează ca un ghid în momentul în care schimbarea direcției de mers este considerată ilegală și nesigură.Din aceste considerente, Lane Assist este un ajutor pentru șoferi mai ales în momentele în care aceștia conduc sub o stare de oboseală cronică sau nu au capacitatea fizică de a coordona în mod corespunzător autoturismul.Prin urmare, dacă îți dorești să te simți în siguranță în timpul condusului sau dacă nu ai foarte multă experiență în ceea ce privește șofatul, un sistem precum Lane Assist poate fi ajutorul de care ai nevoie în cele mai importante momente.

Sursa foto: Pexels.com.

Întrebări și răspunsuri frecvente despre Lane Assist

  1. Lane Assist poate prelua controlul volanului?

Da, acest sistem este conceput astfel încât dacă șoferul nu reacționează în niciun fel în urma alertelor primite în timpul schimbării direcției de mers și dacă viteza este una mare, să poată prelua controlul volanului și al sistemului de frânare. În acest fel, Lane Assist redresează autoturismul în direcția de mers considerată sigură.

  1. Este Lane Assist un sistem sigur?

Sistemul Lane Assist este unul inteligent, de ultimă generație, folosit și de mașinile luate în leasing operațional, ce se adaptează stilului de condus al șoferului și care acționează doar în momente considerate critice. Prin urmare, acest sistem este considerat ca fiind sigur de utilizat în timpul condusului.

  1. Orice model de mașină are Lane Assist?

Nu, nu toate modelele de autoturisme au implementat acest sistem, care este considerat opțional, motiv pentru care este implementat la cererea cumpărătorului de autoturism.

CONTACT

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.