COMPUS DE
Monica Dona
22.1.2020
No items found.

Folosirea proiectoarelor de ceaţă când vremea nu o cere poate fi sancţionată

Codul Rutier prevede obligativitatea ca șoferii care întâlnesc condiții de ceață să aprindă proiectoarele și să circule cu atenție sporită. Ce se întâmplă însă în cazul în care proiectoarele de ceață sunt aprinse atunci când nu este nevoie de ele?Conform prevederilor Codului Rutier, fapta este considerată contravenție și va putea fi sancționată cu 4-5 puncte de amendă și 3 puncte de penalizare.Pe pagina de Facebook, MAI a răspuns detaliat acestei întrebări: ”De ce nu poți conduce tot timpul cu proiectoarele de ceață aprinse?

  1. Dacă nu este ceață, cu ce te-ar ajuta?
  2. Pentru că nici cu ștergătoarele pornite nu conduci când e soare afară.
  3. Proiectoarele de ceață aprinse tot timpul nu-ți fac mașina mai frumoasă și nici vizibilitatea mai bună!
  4. UTILIZAREA LOR, ÎN LIPSA CEȚII, DERANJEZĂ CONDUCĂTORII AUTO CARE VIN DIN SENS OPUS…de aceea se sancționează contravențional cu 4-5 puncte amendă și 3 puncte penalizare!

În speranța că v-am scos din „ceață” și ați stins proiectoarele, vă dorim drum bun! Nu uitați, în schimb, luminile de întâlnire.”Completăm aceste informații cu câteva recomandări pentru condusul pe timp de ceață:

  • Reduceți viteza de rulare
  • Măriți distanța de mers între vehicule
  • Nu uitați: Folosiți luminile de ceață
  • În cazul în care vă aflați pe autostradă, nu staționați pe banda de urgență. Aceasta este doar pentru situații de urgență și nu va putea fi folosită decât dacă ceața reprezintă într-adevăr un pericol pentru conducătorul auto.
  • Nu schimbați banda de rulare. În aceste condiții banda unu poate fi un drum presărat cu multe pericole, mașini parcate din cauza vizibilității scăzute. Specialiștii în defensive driving recomandă rămânerea pe banda a doua și reducerea vitezei.

Ne-am bucura să împărtășiți cu noi experiențele din trafic - serioase, amuzante, dar pline de inspirație pentru comunitatea Business Lease. Nu ezitați să o faceți lăsându-ne un comentariu la această postare.Vrei să fiți la curent cu ultimele articole postate pe blogul Business Lease. Abonați-vă la newsletterul nostru.

CONTACT

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.