COMPUS DE
Monica Dona
5.1.2022
No items found.

Folosirea căștilor în timpul șofatului este un pericol pentru participanții la trafic. Narcis Neacșu, Team Leader MRT, îți spune de ce.

Sunt o mulțime de lucruri pe care nu ar trebui să le faci atunci când conduci. Nu ar trebui să trimiți mesaje, să te bărbierești, să bei bere, să te machiezi sau să folosești căștile pentru a asculta muzică. Dacă tu nu faci nimic din ce-am spus mai sus, atunci nu pot decât să te felicit. Dar, dacă printre acestea e vreun aspect care încă îți ridică semne de întrebare, atunci, trebuie neapărat să povestim.

Un nou proiect

Dăm start unui nou proiect Business Lease menit să atragă atenția asupra lucrurilor pe care le facem uneori inconștient și care, aparent, sunt inofensive... Despre cât de mult rău pot provoca acestea discutăm cu Narcis Neacșu, Team Leader MRT.

Cum ne afectează purtarea căștilor

Purtarea căștilor, indiferent dacă acestea sunt in-ear sau on-ear, este ilegală în multe state, dar chiar și acolo unde nu sunt interzise prin lege, folosirea lor este la fel de riscantă deoarece îți afectează semnificativ percepția asupra spațiului.Cei de la Ford au dezvoltat o aplicație care rulează audio spațial 8D și creează prin efecte controlate de panning și equalization realitatea din trafic, aplicație pe care au utilizat-o apoi într-un studiu în care au fost implicați 2000 de participanți.Participanții la studiu au fost rugați să reacționeze atunci când au auzit diverse sunete, spre exemplu sirena ambulanței, o motocicletă sau un scooter electric, în 2 contexte diferite – cu și fără muzică în fundal. 😊S-a observat că cei care ascultau muzică în căști au reacționat cu 4,2 secunde mai încet decât cei fără căști. Poate că 4,2 secunde nu înseamnă mult, dar sunt o eternitate, când de ele depinde viața unui biciclist, pieton sau a pasagerilor din autovehicule.Dintre cei 2000 de participanți la studiu, 44% au spus că nu vor mai purta căști atunci când conduc.Poți testa la rândul tău aplicația pusă la dispoziție gratuit https://fordsharetheroad8d.com/ și ne-am bucura să ne spui cum a fost experiența.

Concluzii

Suntem cu siguranță conștienți de pericolele la care ne expunem dacă trimitem mesaje, dacă vorbim la telefon sau ne citim corespondența în timp ce conducem. Despre cât de mult ne poate distrage faptul că ascultăm muzică în căști în timp ce șofăm sau folosim căștile în locul bluetooth-ului, s-a vorbit mai puțin. Pericolul la care ne expunem pe noi și îi expunem pe ceilalti participanți la trafic, nefiind atenți la zgomotele de fond, ar trebui să se bucure, însă, de aceeași atenție. Suntele precum sienele autovehiculelor de urgență, avertizările sonore transmise de ceilalți șoferi pentru a ne anunța că ceva nu este în regulă și alte zgomote de fond pot face de multe ori diferența care salvează vieți.Drive safe și nu uita să ne urmărești. Next time discutăm despre condusul sub influența băuturilor alcoolice. 😊Narcis NeacșuTeam Leader Maintenance Repairs Tires

CONTACT

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.