COMPUS DE
Monica Dona
7.12.2021
No items found.

Contractul de vânzare - cumpărare auto post leasing operațional - Avantaje pentru cumpărători

Achiziționarea unui autoturism second-hand reprezintă, pentru mulți români, unica soluție de a intra în posesia mașinii de vis, de multe ori imposibil de cumpărat la prețul de catalog. Încheierea unui contract de vânzare - cumpărare în această privință are și aspecte mai puțin plăcute, numeroase fiind cazurile în care cumpărătorii au cheltuit pe vehicule cu uzură accentuată, cu un număr de kilometri declarați nereali sau cu defecte ascunse. În ultimii ani, în rândul persoanelor interesate de a intra în posesia unor mașini de calitate, dar fără investiții mari, a apărut trendul procurării acestora de la firmele de leasing operațional, care au în portofoliu un număr din ce în ce mai însemnat de vehicule cu istoric verificabil și cu o întreținere corespunzătoare.

În articolul de mai jos vei afla ce presupune încheierea unui contract de vânzare - cumpărare auto cu o astfel de firmă, precum și care sunt beneficiile de care te poți bucura dacă alegi să procuri mașina de vis în acest mod. În plus, vei obține răspunsuri la anumite întrebări frecvente despre acest subiect.

Încheierea unui contract de vânzare - cumpărare auto

Firmele de leasing operațional furnizează flote de mașini diverse companiilor care au nevoie de soluții de mobilitate pentru angajații lor. La încheierea contractului, de obicei după 5 ani de la debut, mașinile sunt, fie achiziționate de cei care le utilizează pe timpul leasing-ului, fie sunt returnate firmei care, după o verificarecompletă și în situația ipotetică remediere, le scoate pe piață, la prețuri corecte, oferind cumpărătorilor și alte avantaje de care se pot bucura.

Legile statului român prevăd ca, în cazul în care vânzătorul unei mașini second-hand este o persoană juridică, transferul de proprietate va fi realizat în mod obligatoriu prin intermediul întocmirii unei facturi pe care sunt trecute datele de identificare, atât cele ale cumpărătorului și ale vânzătorului, cât și prețul la care se va face vânzarea.

Deși nu este obligatoriu, întocmirea unui contract de vânzare - cumpărare auto este binevenită, deoarece în acest document pot fi trecute informații suplimentare, precum kilometrii parcurși, existența cheilor, altor accesorii, a unor clauze cu privire la modalitatea de realizare a plății, precum și informații despre starea tehnică din momentul achiziției.

În privința modelului contractului nu există unul anume la nivel de țară, important fiind să fie trecute pe acesta informațiile esențiale amintite mai sus.

Beneficiile încheierii unui contract de vânzare - cumpărare auto cu o firmă de leasing operațional

Clienții care au apelat în trecut la astfel de servicii s-au declarat în cea mai mare parte extrem de mulțumiți, pentru că s-au bucurat de avantaje vizibile, greu de atins în cazul achiziționării unor autovehicule second-hand de la persoane fizice sau chiar de la firme specializate în acest domeniu. Printre aceste beneficii se numără și cele de mai jos:

  • Mașinile vândute au o vechime de maxim 5 ani, nefiind uzate moral, având din această privință tot confortul și siguranța automobilelor moderne;
  • Pe perioada leasingului operațional întreținerea și reparațiile au fost făcute doar în service-uri autorizate,, de către mecanici calificați;
  • Numărul de kilometri parcurși până în momentul vânzării este garantat real, ceea ce este un element extremde important în cazul achiziționării unui autovehicul second-hand;
  • Toate actele necesare se realizează de către specialiștii firmei, clienții doar punându-și semnătura și să se bucure de shopping;
  • În portofoliul companiilor există o gamă largă de autovehicule cu mărci de renume, pe placul oricărui tip de cumpărător.

În concluzie, achiziționarea unei mașini second-hand post leasing operațional poate reprezenta cea mai bună soluție pentru a te pune la adăpost de eventualele neplăceri ce pot apărea în astfel de circumstanțe. Garanția unei achiziții corecte este totală, banii investiți fiind meritați cu prisosință.

Sursă foto:

shutterstock.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre contractul de vânzare - cumpărare auto

Unde faci contractul de vânzare-cumpărare auto post leasing operațional?

Contractul de vânzare-cumpărare auto post leasing operațional se face la sediul firmei, în condiții de totală siguranță pentru ambele părți.

Ce trebuie să conțină un contract de vânzare - cumpărare auto?

Contractul de vânzare auto post leasing operațional trebuie să conțină date clare de identificare a părților contractului, precum și prețul real la care s-a făcut transferul de proprietate.

Ce acte sunt necesare pentru contractul de vânzare - cumpărare auto?

Actele necesare pentru contractul de vânzare - cumpărare auto sunt: cartea de identitate originală a autovehiculului, factura încheiată între proprietar și cumpărător,, certificatul de înmatriculare în care este trecut ITP-ul valabil și certificatul de atestare fiscală.

Lasă-ne să te contactăm

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.