COMPUS DE
Monica Dona
3.8.2022
No items found.

Condus preventiv – află de ce este important ca șoferii din flota ta să cunoască aceste reguli

Condus preventiv şoferi flota companie

Atunci când ești responsabil pentru o flotă de mașini, apar numeroase probleme, sau griji pe care încerci să le administrezi cât mai bine, pentru a reduce riscurile la minim. Șoferii tăi sunt extrem de importanți în această afacere, precum și mașinile, iar protejarea acestora pe șosele ține foarte mult de o conduită preventivă. Din păcate, numărul accidentelor rutiere este foarte mare, și de cele mai multe ori sunt provocate de către alți participanți la trafic. Cunoașterea anumitor reguli esențiale, și adoptarea acestui tip de condus reduce considerabil șansele ca șoferii să fie implicați într-un accident auto, printr-o atenție sporită la tot ceea ce se întâmplă în jurul lor.Asigură-te că flota ta este în siguranță, și transmite mai departe următoarele informații despre condusul preventiv, pentru siguranța tuturor celor implicați în procesul de transport. Cuprins:

Condus preventiv: ce înseamnă și care este importanța lui?

A conduce preventiv înseamnă a avea o atenție sporită la ceea ce se întâmplă în trafic, pentru a scădea cât mai mult șansele de a fi implicat într-un accident rutier. Pe lângă această atenție acordată tuturor factorilor exteriori, este necesar ca șoferul să respecte, și să cunoască foarte bine regulile rutiere, și semnele pe care le întâlnește în calea sa, astfel încât să-și adapteze stilul de condus în funcție de drum, sau condițiile meteo. Aceste aspecte devin cu atât mai necesare, cu cât crește greutate vehiculului condus. De ce este atât de important ca șoferii din flota ta să aibă în vedere aceste aspecte? Pentru că oricând un alt șofer poate face o manevră greșită, care poate produce un accident grav, dacă atenția celorlalți participanți la trafic nu este sporită. Conduita preventivă înseamnă, de fapt, anticipare, iar aceasta se bazează pe experiența șoferului, pe starea lui generală din acel moment, precum și pe cunoașterea unor reguli de bază, pe care le vei identifica în următoarele rânduri.Este important ca șoferii să analizeze fiecare participant la trafic, să știe ce se întâmplă atât cu mașina din fața lui, cât și cu cea din spate, deși tendința este ca atenția să nu se focuseze mereu asupra acesteia, pe considerentul că este obligația celuilalt participat la trafic să te protejeze. Nu trebuie neglijată nici o privire de ansamblu, care să cuprindă următoarele 2-3 mașini care se află în față. Aceste lucruri sunt importante pentru mașinile cu o greutate mare, pentru că frânarea bruscă este periculoasă, și greu de realizat, putând să cauzeze atât daune materiale, cât și victime. În cazul daunelor materiale, acestea pot să fie eliminate de pe lista grijilor tale, prin externalizarea serviciilor, cu ajutorulul unui leasing operațional. Dacă vrei să știi exact care sunt costurile pentru afacerea ta, apelează la un calculator de leasing, care îți va arată imediat ce oferte sunt disponibile, iar apoi vei putea decide dacă este o decizie avantajoasă.

Condus preventiv

Exemple și reguli pentru condusul preventiv

Condusul preventiv are la bază câteva principii, din care pornesc regulile ce îi pot salva pe șoferii tăi de situațiile critice. Anticiparea este cel mai important principiu, pe care l-ai descoperit anterior, urmat de viziune, și managementul spațiului. Plecând de la acestea, iată cele mai importante reguli, și exemple pe care conducătorii flotei tale să le aibă în vedere.Respectarea semnelor de circulație este o primă regulă, care nu trebuie neglijată. Un exemplu în acest sens sunt accidentele provocate atunci când nu este respectată încadrarea pe bandă, sau adaptarea vitezei în cazul unor lucrări pe carosabil. Semnele de circulație trebuie percepute ca indicații primite în avans, pentru a știi exact cum trebuie abordat următorul segment de drum. Purtarea centurii de siguranță este o a două regulă, impusă și de lege, dar neglijată de prea multe ori. Aceasta salvează viețile oamenilor implicați în accidente, făcând diferența în momente critice. Nu neglija perioadele de pauză ale șoferilor, și asigură-te că aceștia pleacă odihniți în cursă. Oboseala la volan crește exponențial riscul unui accident, reducând capacitatea de focusare a conducătorului. Chiar dacă regulile sunt stricte, și marfa trebuie să ajungă în timp util la destinație, acordă înțelegere oricărui șofer care-ți transmite semnale de oboseală, sau chiar îți solicită o pauză.În cazul autovehiculelor grele, distanța trebuie păstrată întotdeauna față de ceilalți participanți la trafic, întrucât viteza de frânare nu este ridicată, iar manevrele bruște trebuie evitate pe cât posibil. Șoferii nu trebuie să uite nici de semnalele luminoase, care îi vor ajuta pe ceilalți să anticipeze următoarele mișcări. O altă regulă de bază, dar cunoscută deja de toți, este interdicția consumului de alcool. De asemenea, este bine să te informezi dacă angajații tăi au anumite medicamente pe care trebuie să le ia, și să verifici la un medic specialist dacă acestea prezintă riscuri pentru condus. Spre exemplu, deși nu sunt interzise în timpul condusului, existe medicamente care provoacă somnolență. Așadar, condusul preventiv poate face diferența în cazul flotei tale, dar nu uita că toate aceste reguli expuse trebuie aplicate împreună, pentru cele mai bune rezultate. Transmite aceste informații către conducătorii tăi, pentru a te asigura că siguranța lor este pe primul plan. Sursă foto: unsplash.com

CONTACT

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.