COMPUS DE
Monica Dona
10.6.2022
No items found.

Condus economic: ce înseamnă, GREȘELI ce trebuie evitate și SFATURI pentru a reduce consumul de carburant

Condusul economic înseamnă, în primul rând, manevrarea mașinii cu finețe, fără a brusca volanul. De asemenea, acest stil de condus economic contribuie la îmbunătățirea siguranței rutiere, la prevenirea uzurii autovehiculului și la economii considerabile. De aceea, șofatul ce pune accent pe preventie si deci si pe reducerea consumului de carburant a devenit o prioritate pentru orice business, indiferent de specificul lui.Cuprins:

Condusul economic: 6 greșeli care te împiedică să obții un consum redus de combustibil

Consumul de combustibil poate varia în funcție de obiceiurile personale de condus sau în funcție de condițiile de drum. De asemenea, starea de sănătate a mașinii va juca și ea un rol important în ceea ce privește eficiența. Economia redusă de combustibil poate fi un semn că mașina nu funcționează în parametri normali sau că anumite obiceiuri de condus trebuie schimbate. Iată câțiva dintre factorii care pot afecta negativ încercarea de a conduce economic:Uleiul - schimbarea uleiului la intervale regulate, recomandate de producător, reprezintă un criteriu esențial pentru un consum economic.Senzori de oxigen, filtre de aer, bujii și injectoare de combustibil - dacă aceste părți ale mașinii sunt înfundate sau deteriorate, cantitatea de carburant pe care o folosește mașina va crește. Anvelope - trebuie să știi că anvelopele neumflate corespunzător pot duce la o scădere a eficienței consumului de combustibil. De aceea, este recomandat să verifici cât mai des presiunea din pneuri.Aerul condiționat - în zilele foarte călduroase, utilizarea aerului condiționat poate pune presiune asupra motorului, ceea ce va determina un consum mai mare de carburant. In acest sens se poate folosi functia auto disponibila pe toate masinile dotate cu sistem climatronic, functie care reduce considerabil consumul de carburant inutil.Rularea prea mult timp la ralanti - atunci când stai pe loc cu mașina, este indicat să oprești motorul pentru a preveni uzura inutilă a autovehiculului, dar și pentru creșterea eficienței din punct de vedere al consumului - in acest sens masinile dotate cu sisteme start and stop vin in sprijinul utilizatorilor fiind ca reduc considerabil cantitatea de combustibil consumata in momentul in care spre exemplu asteptam la semafor.Condusul agresiv - cu siguranță, șofatul agresiv este un motiv pentru care nu te poți bucura de un beneficiile stilului de condus economic. Obiceiuri precum accelerare rapidă sau oprire bruscă vor duce la un consum mare de combustibil.

Sfaturi utile pentru un stil de condus economic

Dacă deții o flotă de mașini, cu siguranță reducerea cheltuielilor cu carburantul reprezintă o prioritate. Iată câteva mici trucuri și sfaturi pe care le poți aplica pentru un stil de condus economic al tuturor angajaților:Cursuri de instructaj pentru angajații care conduc mașini - multe persoane cred că mașina de serviciu poate fi condusă într-un mod neglijent, de aceea cursurile de instructaj în acest sens vor fi utile.Respectarea indicațiilor din cartea tehnică a mașinii - de aici șoferii pot afla informații utile pentru un consum optim de carburant.Întreținerea corespunzătoare a mașinii - schimburile de ulei și filtre, reviziile regulate, precum și întreținerea corespunzătoare a autovehiculului te va ajuta să obții un consum redus de combustibil. Marele avantaj al firmelor este că pot apela la soluții de leasing operațional, fiind degrevate astfel de toate aspectele privind achiziția și întreținerea autovehiculelor. Poți afla care este cea mai buna oferta cu ajutorul unui calculator de leasing auto. Menținerea unei viteze constante - pentru a conduce economic, ideal este să menții pe cât posibil o viteză constantă și să eviți accelerarea sau frânarea bruscă in acest sens dotarea masinilor achizitionate cu sisteme de tipul Cruise Control pot reduce semnificativ in cazul unui drum lung consumul de combusitibil..Verificarea anvelopelor - dacă ai cauciucurile dezumflate, consumul de carburant va crește, așadar este indicat să verifici presiunea cel puțin o dată pe luna.Înlocuirea flotei auto actuale cu vehicule hibride sau electrice - dacă compania ta își dorește să aplice o strategie sustenabilă, există și opțiunea achiziționării unor autovehicule hibride sau chiar a unor mașini electrice. Alte sfaturi pentru un condus economic:

  • Folosirea aerului condiționat la viteze mai mari de 80 km/h, în locul geamurilor deschise.
  • Evitarea frânării agresive și a accelerării puternice.
  • Utilizarea sistemelor de tip cruise-control în cazul drumurilor lungi.
  • Planificarea traseului astfel încât să eviți orele de vârf.
  • Folosirea sistemului start&stop atunci când mașina stă pe loc.

Diferența între condus economic pe benzină și condus economic pe motorină

Dacă te-ai întrebat vreodată ce să alegi între benzină și motorină din punct de vedere al consumului, află că cel mai mare beneficiu al motoarelor Diesel îl reprezintă tocmai consumul redus. Motoarele pe benzină au un consum mai mare, dar avantajul lor este că nu poluează atât de mult. Totuși, dacă se circulă economic, și motoarele pe benzină reprezintă o opțiune bună. Așadar, indiferent de alegerea pe care o faci, dacă ai un stil de condus economic, poți reduce consumul atât pentru mașinile pe Diesel, cât și pentru cele pe benzină.În concluzie, în contextul actual al creșterii prețurilor la carburanți, este important să economisești prin aplicarea acestor sfaturi simple. În urma scăderii cheltuielilor cu flota de mașini, banii se pot duce în alte direcții care influențează foarte mult afacerea.Sursa foto: pixabay.com.

CONTACT

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.