COMPUS DE
Monica Dona
20.9.2021
No items found.

Ce trebuie sa stii cand cumperi o masina noua pentru firma

A cumpara o masina noua presupune sa scoti din buzunar o suma mare de bani, astfel incat este bine sa te gandesti foarte bine inainte sa faci acest lucru, mai ales in cazul in care realizezi aceasta investitie pentru firma ta. Daca nu stii ce sa verifici cand cumperi o masina sau la ce sa te uiti cu exactitate, procesul de achizitionare devine cu atat mai dificil. Sfaturile de mai jos iti vin in ajutor.Cuprins:

Ce trebuie sa verifici cand cumperi un autoturism nou pentru angajatii tai

Poate fi dificil sa te hotarasti in privinta modelului autovehicului pe care sa il cumperi intr-o firma, mai ales daca nu stii ce sa verifici. Pentru inceput, trebuie sa tii cont atat de nevoile angajatilor, dar si de bugetul existent. Ca sa nu platesti mai mult decat este nevoie, gandeste-te in primul rand care sunt specificatiile de care ai nevoie. Analizeaza si decide-te in privinta unor parametrii precum: dimensiunea modelului si a portbagajului, puterea motorului, tipul de combustibil, etc. Aceasta analiza iti este de folos ca sa nu risti sa platesti mai mult pentru un autoturism ce are dotari care nu iti sunt necesare. Unul din aspectele importante la o masina este kilometrajul, care reprezinta un avantaj al masinilor noi. In cazul uneia second hand, trebuie sa fii atent ca numarul de kilometri afisati sa fie real, insa daca esti primul proprietar vei stii cu siguranta ca acest numar este 0. Inainte de a achizitiona o masina, este bine sa compari preturile pietei, deoarece ele pot sa difere de la o reprezentanta la alta. Ia in considerare si cum scade valoarea unui autovehicul in timp. De asemenea, daca ai nevoie de acest mijloc de transport doar pentru o perioada, poti sa inchiriezi una, intrucat nu este o idee buna sa investesti intr-un bun pe care nu il vei folosi multa vreme.Totodata, trebuie sa te gandesti la costurile ce apar dupa ce vei deveni proprietar, inclusiv cele de intretinere. In cazul in care vei cumpara masina noua in leasing, vei fi asigurat cu CASCO, astfel incat scapi de grija reparatiilor datorate accidentelor, vandalismului si fenomenelor naturale (grindina, crengi cazute, etc). In cazul in care nu ai aceasta asigurare, va trebui sa suporti niste cheltuieli suplimentare.

La ce sa te uiti cand cumperi o masina noua in leasing

In primul rand, calculeaza care este rata lunara de leasing pe care iti permiti sa o platesti fara sa iti schimbi stilul de viata sau sa afectezi calitatea acestuia. Fii obiectiv si nu te lasa purtat de val, ia in calcul si alte cheltuieli neprevazute ce pot aparea pe parcusul unei luni. Un alt aspect de ordin financiar este avansul. Vezi daca ai la dispozitie macar suma minima pe care este necesar sa o achiti la momentul semnarii contractului sau daca trebuie sa mai economisesti o perioada. Tine minte ca, cu cat platesti mai mult la inceput, cu atat vei avea o rata mai mica. Daca nu detii o suma cantitate de bani prea mare, afla ca exista si leasingul operational net, pentru care nu va trebui sa platesti avans, ci doar o suma fixa lunara. Aceasta va fi insa mai mare, asadar ai grija si la acest aspect.De asemenea, analizeaza firmele ce ofera acest serviciu. Pe langa ofertele si preturile pe care ti le pun la dispozitie, sunt importante si serviciile suplimentare, precum consultanta si modul in care gestioneaza daunele ce pot sa apara in urma accidentelor. Nu uita ca in momentul in care faci un contract de leasing, firma ce iti pune la dispozitie autoturismul se va ocupa implicit si de asigurarile auto, astfel incat vei avea atat RCA, cat si CASCO, pe care va trebui sa le platesti, dar nu vei putea alege asiguratorul.

Cu siguranta masina perfecta nu exista. Insa la fel de sigur este faptul ca exista varianta perfecta pentru tine si business-ul tau. Daca iti stabilesti corect nevoile si ai un venit stabil, mai este nevoie doar sa analizezi ce are de oferit fiecare vanzator si sa hotarasti cum achiti autoturismul, cu banii jos sau in leasing. Sursa foto: Pexels.comIntrebari si raspunsuri frecvente1. Ce reprezinta un contract de leasing? Un astfel de contract este actul ce se incheie intre doua parti, finantatorul si beneficiarul, in urma unei sume de bani data de catre cel din urma pe o anumita perioada de timp spre firma de leasing, dealerul auto sau firma finantatoare.2. Care este procedura in cazul unui accident? In cazul accidentelor, utilizatorul autoturismului este obligat sa anunte proprietarul sau firma de leasing, care, la randul sau, va oferi asistenta in demersurile legale ce vor urma.3. Se poate achizitiona masina luata initial prin leasing? Pretul, in acestcaest caz, se poate schimba in functie de diferiti factori. Cele mai multe firme de leasing au si aceasta optiune, insa ideal este sa se discute cu managerul de leasing despre conditiile acestei achizitii.

CONTACT

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.