COMPUS DE
Monica Dona
10.11.2021
No items found.

Cartea service - de ce este importantă cartea service a mașinii

Cartea service este un instrumentul prin care proprietarii de mașini își înregistrează orice modificări efectuate asupra autovehiculului de-a lungul timpului. Aceasta poate fi folositoare dacă te afli într-o situație în care trebuie să dovedești ce schimbări a avut mașina, dar și în ce perioadă s-au efectuat. Citește mai departe pentru a afla ce conține mai exact cartea service, de ce este aceasta importantă pentru orice șofer, dar și lucrurile la care trebuie să fii atent pentru a evita cărțile false.

Ce conține cartea service?

În general, cartea service conține informații cu privire la reviziile și interventiile efectuate asupra mașinii în garantie de către producători. Mai mult, aceasta poate conține și secțiuni în care se pot menționa informații legate de perioada de valabilitate atât pentru RCA, cât și pentru rovinietă, fiind utilă mai ales pentru persoanele care tind să uite datele de expirare ale acestora.

Cartea service - de ce este importantă

De regulă cartea service este pusă la dispoziția clienților în momentul in care achiziționează o mașina nouă. Aceasta este extrem de utilă în cazul în care te gândești să înlocuiești autovehiculul în viitor cu unul mai bun sau pur și simplu decizi că vrei să vinzi mașina pe piața second-hand. Cartea service reprezintă un avantaj care le va oferi încredere cumpărătorilor cu privire la istoricul mașinii. Aceasta va oferi informații exacte despre operațiunile de întreținere si reparații, oferind siguranță în special cumpărătorilor mai reticenți. Există multe situații în care vânzătorul autovehiculului este nevoit să reducă din prețul mașinii numai pentru că nu poate demonstra anumite intervenții din istoricul acesteia, însă cartea service te poate feri de acest lucru, fiind o dovadă ce te va ajuta să estimezi adevărata valoare a mașinii și să o vinzi la un preț mai ridicat (suplimentar pentru a creste valoarea mașinii tale în cazul în care te gândești să o vinzi, ideal este sa ai și o copie a facturilor prin care au fost realizate intervențiile de-a lungul timpului - practic orice document justificativ de acest fel te poate ajuta fie să promovezi mașina în condițiile în care sunt și alte mașini similare pe piață în momentul vânzării fie să poți obține un preț mai bun decât ceilalți vânzători).

Cartea service - atenție la falsuri

Întrucât cartea service este în sine un caiet subțire care nu are o formă reglementată, aceasta poate fi falsificată cu ușurință. Dacă te afli în poziția de cumpărător și vrei să achiziționezi o mașină, iar vânzătorul încearcă să ridice prețul prin intermediul cărții auto, asigură-te că acea carte nu este falsă. Mai mult, chiar dacă deții o carte auto în care însemnezi fiecare modificare pe care ai făcut-o asupra mașinii, asigură-te că păstrezi și facturile pentru orice eventualitate. În ziua de azi, există posibilitatea ca angajații service-urilor auto să facă o înțelegere cu deținătorul vehiculului, efectuând reparații de cost minim asupra mașinii pe care le introduc ulterior în cartea service. Astfel, cea mai de încredere dovadă pe care o poți avea rămâne factura, cartea service jucând rolul unui act adițional care sporește nivelul de credibilitate.În final, cartea service reprezintă un instrument care te ajută să înregistrezi întregul istoric de întreținere și reparații al mașinii, fiind o dovadă suplimentară ce îți va reduce cheltuielile pe termen lung. Mai mult, aceasta te va ajuta să însemnezi costurile generate de mașina de-a lungul timpului și să nu uiți de datele scadente în care ai de plătit, fiind un accesoriu util din mai multe puncte de vedere.Sursă foto: Unsplash.com

Lasă-ne să te contactăm

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.