COMPUS DE
Monica Dona
21.9.2021
No items found.

Cand se schimba cauciucurile de vara: ce trebuie sa stii ca sa circuli in siguranta

schimba cauciucurile de vara

Intretinerea unei masini cuprinde o multime de aspecte, majoritatea pentru a asigura buna functionare a acesteia, altele sunt de ordin estetic iar unele au rolul de a mentine siguranta pasagerilor. Daca esti proprietarul unui autoturism, probabil ai deja cunostinte in ceea ce le priveste. Unul din lucrurile reglementate prin lege ca fiind obligatorii este schimbarea anvelopelor de vara, astfel incat este bine sa afli detalii despre cand si de ce trebuie sa faci asta.Cuprins:

Cand se schimba cauciucurile de vara cu cele de iarna

Daca te-ai intrebat pe ce data se schimba cauciucurile de vara, afla ca din punct de vedere legal nu exista o data fixa, legea mentionand ca anvelopele de iarna sunt obligatorii in momentul in care soseaua este acoperita de polei, zapada sau gheata. Specialistii insa spun ca este necesar sa faci acest lucru atunci cand temperatura de afara scade sub 7 grade Celsius, pentru a asigura o franare sigura. Asadar, pentru schimbarea anvelopelor trebuie sa tii cont de conditiile meteo din zona in care te afli.Ca metoda preventiva, ai putea sa iti faci o programare la vulcanizare spre sfarsitul toamnei, deoarece nu este permis ca prima zapada sa iti suprinda masina cu cauciucuri de vara. Mai mult decat atat, rotile de iarna se comporta mai bine si pe timp de ploaie, care este destul de des intalnita in zilele de toamna tarzie.Schimbarea cauciucurilor de vara este sarcina ta chiar daca ai o masina luata in leasing, caz in care va trebui sa discuti cu firma responsabila toate detaliile. Daca inchiriezi o masina pe termen scurt, cel mai probabil o sa scapi de aceasta responsabilitate, deoarece de obicei autoturismul este deja echipat cu anvelopele corespunzatoare anotimpului. In cazul in care ti-ai platit integral masina si esti unicul sau proprietar, ai posibilitatea sa optezi pentru cauciucuri all season, potrivite atat in timpul verii, cat si iarna, astfel incat nu mai trebuie sa iti faci griji ca ai putea sa uiti sa montezi altele o data la cateva luni.Daca te intrebi cum recunosti un cauciuc de iarna, afla ca el ar trebui sa aiba inscriptionat simbolul fulgului de zapada, sau marcajul 3PMSF. Ai grija atunci cand le achizitionezi si daca nu esti sigur, intreaba un specialist.

Cand se schimba cauciucurile de vara cu cele de iarna

Schimbarea cauciucurilor de vara - necesara pentru a nu plati amenzi

Folosirea tipului potrivit de anvelope te ajuta in primul rand la prevenirea accidentelor, dar si la gestionarea acestora. In cazul in care esti responsabil pentru un eveniment nefericit in sezonul rece, este mult mai usor sa recurgi la o constatare amiabila daca autoturismul tau este echipat cu cauciucuri de iarna.In acelasi timp, daca schimbi rotile de vara la timp, nu risti sa primesti amenda pentru nerespectarea legii care reglementeaza acest lucru. In timpul iernii, politia rutiera ofera amenzi si soferilor care, dintr-un motiv sau altul, nu isi echipeaza masinile intr-un mod potrivit pentru drumurile inzapezite, fapta intrand in categoria de contraventii.Nu uita si ca pentru drumurile de munte sau soselele pe care s-a asezat un strat gros de zapada, este nevoie si de lanturi montate pe cauciucuri, pentru a putea circula in siguranta si a avea o aderenta cat mai buna.

Schimbarea cauciucurilor de vara

Schimbarea cauciucurilor de vara cu cele de iarna este asadar o cerinta obligatorie pentru a conduce in siguranta si a evita atat accidentele, cat si amenzile.Sursa foto: Pexels.com

Intrebari si Raspunsuri frecvente

1. Cum se masoara gradul de uzura al cauciucurilor?In cazul cauciucurilor de vara sunt foarte importante verificarile constante. In caz de deterioare masica a anvelopei, in cazul zgarieturilor, al taieturilor, acestea vor trebui schimbate. Este recomandata consultarea unui specialist pentru un diagnostic complet.2. Ce reprezinta indicele de viteza? Acesta este un cod alfabetic ce indica vitexa maxima la care poate rula un autovehicul. Acesta este prezent doar pe anvelopele noi.3. Pentru ce tipuri de autovehicule sunt recomandate anvelopele allseason?Acestea sunt valide doar in cazul autoturismelor de clasa mica. In cazul celor de tonaj mare, anvelopele allseason nu sunt recomandate deoarece siguranta de rulare are de suferit.

CONTACT

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.