COMPUS DE
Monica Dona
15.6.2021
No items found.

Asistența rutieră: ce este, cum poți beneficia de ea și de ce este necesară?

Asistenta Rutiera

Îți dorești o experiență în trafic lipsită de griji și neplăceri? Știi foarte bine că pot apărea situații neprevăzute oricând, care nu țin neapărat de tine, însă nu trebuie să te alarmezi. Pe lângă toate măsurile de siguranță pe care orice șofer trebuie să le aibă în vedere în trafic, există destul de multe moduri prin care poți asigura protecția și siguranța ta și a mașinii tale, indiferent de durata sau traseul călătoriei. Una dintre aceste modalități este reprezentată de contractarea serviciului de asistență rutieră.Citește acest articol pentru a afla ce reprezintă asistența rutieră, în ce context poți beneficia de ea și de ce este necesar să o ai!Cuprins

  1. Asistența rutieră - ce reprezintă și în ce situații poți beneficia de ea?
  2. Beneficiile asistenței rutiere.
  3. Întrebări și răspunsuri frecvente despre asistența rutieră

1. Asistența rutieră - ce reprezintă și în ce situații poți beneficia de ea?

Contractarea serviciului de asistență rutieră îți permite să pleci liniștit în deplasări, conștient fiind de faptul că, în cazul oricărei probleme pe care ai putea-o întâmpina cu mașina, vei avea parte de ajutor. Ea se aplică în cazul defecțiunilor electrice și mecanice, accidentelor rutiere, lipsei combustibilului sau utilizării unui combustibil greșit, problemelor cu pneurile sau în cazul oricărui alt impediment care nu îi permite șoferului să se deplaseze în continuare.În cazul mașinilor care se află în utilizare fiind achiziționate în leasing, tractarea auto sau asistența rutieră este furnizată în baza contractului semnat în prealabil. Contractând aceste servicii, vei putea beneficia de sprijinul unei echipe de specialiști care se va deplasa la fața locului și va face reparațiile necesare. În cazul în care defecțiunea nu poate fi soluționată pe loc, se va asigura transportul autoturismului, prin intermediul unei platforme, până la cel mai apropiat punct de service.

2. Beneficiile asistenței rutiere

Printre principalele beneficii de care te poți bucura dacă optezi pentru încheierea unui contract de asistență rutieră se numără faptul că acest serviciu este valabil indiferent de locul în care se produce incidentul sau defecțiunea - România, Uniunea Europeană sau orice altă țară din Europa (condițiile comerciale trebuie studiate în acest sens înainte de semnarea contractului) sau ora la care se produc acestea. De asemenea, poți beneficia printre altele și de recomandări telefonice de la o echipă de experți în mecanică și automobile.În cazul în care reparația nu poate fi efectuată pe loc, se asigură transportul autovehiculului la service, folosindu-se utilaje specializate pentru păstrarea mașinii în condiții maxime de siguranță. Nu în ultimul rând, anumiți furnizori asigură și o mașină înlocuitoare (pentru continuarea călătoriei, doar pentru o periodă de timp limitată - de regulă timp de doua zile de la data preluarii pe platforma a autovehiculului avariat), dacă problema nu poate fi rezolvată în aceeași zi.Așadar, fie că ești un șofer începător sau experimentat, este important să ai grijă de tine și de mașina ta, indiferent de contextul în care te afli. Un contract de asistență rutieră poate deveni prietenul cel mai bun al autoturismului tău, la care poți să apelezi ori de câte ori este nevoie.Sursa foto: Pixabay.com.

Întrebări și răspunsuri frecvente despre asistența rutieră

1. Este asistența rutieră valabilă și în afara țării?Acest lucru depinde de furnizorul de servicii și este bine să te interesezi în legătură cu acest aspect înainte de a semna contractul. În cadrul unei sesiuni de consultanță specializată cu un reprezentant al companiei, vei putea afla toate răspunsurile de care ai nevoie.2. Pot apela la asistența rutieră dacă mi s-au defectat cheile? Da, poți apela la serviciile oferite de asistență rutieră pentru orice problemă care nu-ți permite să mai conduci mașina.3. Asistența rutieră îmi asigură efectuarea reparațiilor la fața locului?În baza serviciilor oferite de compania care prestează serviciile de asistență rutieră, o echipă specializată este desemnată pentru a se deplasa la locul incidentului în scopul reparării pe loc a defecțiunilor. Doar în cazul în care acestea sunt prea grave pentru a putea fi rezolvate pe loc, se asigură deplasarea autoturismului până la un service autorizat, cu ajutorul unei platforme.

Lasă-ne să te contactăm

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.