Plug in hybrid vs hybrid: Avantaje, Dezavantaje și diferente între cele doua

Data: 24.08.2022
Autor: Monica Dona

 

Ca răspuns la provocările mediului înconjurător, în momentul de fata exista pe piata mai multe tipuri de mașini, printre care vehicule complet electrice (EV), plug in hybrid (PHEV) și hybrid simple (HEV). Dacă și compania ta își dorește sa aplice o strategie sustenabila, poți lua în calcul achiziționarea unui astfel de model. In timp ce masinile complet electrice sunt alimentate exclusiv electric și nu au motor pe benzina, vehiculele hibride utilizează o combinație de motoare pe benzina și electrice.

Dacă te întrebi ce tip de automobil funcționează cel mai bine pentru tine și vrei sa pui în balanță mașinile plug in hybrid vs. hybrid, citește în continuare articolul de mai jos. Vei afla care sunt principalele caracteristici ale acestora, cum funcționează, precum  și diferențele dintre ele.

Cuprins:

Plug in hybrid vs. hybrid: avantaje și dezavantaje

 

Mașinile hibride sunt dotate cu un motor pe benzina care funcționează în tandem cu un motor electric separat. Cele plug in hybrid sunt asemănătoare lor dar, principala diferenta consta în faptul că bateria este mai mare, ceea ce permite deplasarea pe distanțe mai lungi doar cu energie electrică. Dimensiunea bateriei înseamnă ca aceasta nu poate fi reincarcata de către masina în timp ce merge, așa cum se intampla în cazul unui hibrid obișnuit.

 

Pentru o comparatie hybrid vs. plug in hybrid completa, iată cateva caracteristici esentiale ale fiecăreia:

 

Masini hybride

 

În cazul hibrizilor, motorul electric completează motorul pe benzina, permitand oprirea acestuia din urma la viteze mici sau la mers in marsarier. Franarea regenerativa permite hibrizilor să recupereze energia care altfel s-ar pierde și să o folosească pentru a reîncărca pachetul de baterii.

 

Avantaje:

 • Au un consum foarte bun de combustibil;
 • Produc mai puține emisii în comparație cu vehiculele pe benzina;
 • Nu au nevoie de conectare la o priză;
 • Alimentarea se poate face la o stație de combustibil obișnuită;

 

Dezavantaje:

 • Sunt mai scumpe decat modelele pe benzina;
 • În cadrul testelor, unele dintre acestea au avut distanțe de oprire mai mari;
 • O parte dintre ele foloseste transmisia variabila continua care poate provoca o turatie mai mare a motorului la accelerare.

 

Plug in hybrid

 

Masinile hybride plug-in reprezinta o legatura intre hibrizii tradiționali și vehiculele electrice, permitand deplasarea doar cu energie electrică. Hibrizii plug in vor trece automat la combustibil odată ce bateria electrică este epuizată. Modelele plug in incorporeaza caracteristici ale mașinilor electrice și ale celor pe benzina sau diesel.  

Pentru că bugetul este o parte importantă a oricărei afaceri, poți estima costurile unei astfel de masini cu ajutorul unui calculator de leasing. Iar marele avantajul este ca persoanele juridice le pot obține prin leasing operational.

 

Avantaje:

 • Au o economie buna de combustibil, chiar și după ce autonomia electrică este epuizată;
 • Pot fi folosite atat pentru deplasări scurte, cât si pentru călătorii mai lungi, fără griji legate de limitări ale autonomiei.

 

Dezavantaje

 • Sunt mai scumpe decat hibrizii obișnuiți;
 • Pentru a fi eficiente, proprietarii trebuie sa le încarce frecvent;
 • Componentele plug in ocupă adesea spațiu;
 • Incarcarea poate fi dificila daca nu ai acces la ea în zona în care locuiești.

 

Hybrid vs plug in hybrid: principalele diferențe

 

Înainte de achiziționarea unor astfel de vehicule este important sa vezi care este diferenta intre hibrid si plug in. Deși principalele componente ale lor sunt asemănătoare, adică ambele au o baterie reincarcabila si un motor cu combustibil, cea mai mare diferenta consta in modul în care se încarcă.

 

 • Scopul bateriei este diferit la un plug in fata de un hibrid. La vehiculul hibrid, motorul electric și cel pe benzina funcționează împreună în același timp pentru a propulsa masina. În schimb, hybridul plug in îsi foloseste motorul pe benzina doar ca plan de rezerva. După ce rămâne fără baterie, aceasta trebuie reincarcata cu ajutorul unui incarcator electric.
 • Dimensiunea și costul bateriei diferă, de asemenea, bateria electrică a unui hibrid plug-in fiind mai mare si mai costisitoare de inlocuit decât cea unui hybrid.
 • Capacitatea de reîncărcare a bateriei diferă și ea. Un model hybrid nu are nevoie de conectare la priza, bateria fiind reincarcata automat de motor atunci cand vehiculul se afla in miscare sau franeaza. Masina plug in are nevoie de conectare la o sursa de alimentare externă pentru a se încărca complet, dimensiunile bateriei fiind mult mai mari.

 

Așadar, odată cu aflarea acestor informații, vine și întrebarea: ce este mai bun, un vehicul hybrid sau plug in hybrid? Pentru a determina care dintre cele doua modele ți se potrivește cel mai bine trebuie sa iei în considerare obiceiurile de condus, prioritățile, nevoile de mobilitate, modul de utilizare al automobilului și strategia firmei. 

 

Sursa foto: pexels.com 

Contacteaza-ne

 • Name
 • E-mail
 • Your message
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.