Prin aceasta formă de închiriere, Business Lease este proprietarul mașinii, iar dumneavoastră achitați doar utilizarea ei. Mobilitate fără griji pentru angajații dumneavoastră, toate riscurile aflându-se în responsabilitatea noastră.

 

O cerere de ofertă fără nicio obligație?

Contactați-ne!

Ce este și cum funcționează leasingul operational?

Leasingul operațional este un serviciu de finanțare furnizat persoanelor juridice. Acestea obțin astfel posibilitatea de a externaliza toate serviciile ce țin de mentenanța și costurile gestionării unui automobil sau a unei flote de mașini. Compania care finanțează leasingul operațional, în cazul de față Business Lease, preia asupra sa responsabilitatea administrării automobilului sau a flotei auto în cauză.

Acest lucru înseamnă că Business Lease se angajează să plătească toate taxele, polițele de asigurare, rovinieta, reparațiile, reviziile și orice operațiuni de întreținere, să gestioneze achiziția, schimbul și depozitarea anvelopelor de schimb, să asigure asistența rutieră în caz de nevoie și alte servicii și costuri asociate.

Termenul folosit în mod popular pentru a defini leasingul operațional este „închiriere long-term” (închiriere pe termen lung), acesta fiind o soluție de finanțare apreciată de companii la nivel internațional. Leasingul operațional câștigă din ce în ce mai mult teren în fața metodelor tradiționale de achiziționare a unui automobil de către o companie, deoarece acesta lasă beneficiarilor posibilitatea de a direcționa lichiditățile către ceea ce contează cu adevărat pentru business. De asemenea, degrevează personalul intern de toate aspectele legate de achiziția, întreținerea și menținerea în condiții de bună funcționare a autovehiculelor din flotă, precum și revânzarea acestora.

Tipuri de leasing operațional

Business Lease pune la dispoziția clienților săi două tipuri distincte de leasing operațional pentru persoane juridice. Ele au propriile lor caracteristici, fiecare pretându-se pentru un anumit tip de companie, în funcție de necesitățile fiecărei entități în parte.

Leasingul operațional net și leasingul operațional full sunt două servicii de finanțare eficiente pentru companiile care doresc achiziționarea unui automobil sau pentru extinderea flotei auto deja existentă.

Leasing operațional FULL

Această formă de leasing prevede ca Business Lease să fie proprietarul mașinii. Compania sau persoana care optează pentru leasingul operațional full va achita doar utilizarea ei. Prin acest serviciu, angajații companiei vor fi scutiți de toate riscurile aferente achiziționării unui automobil, iar toată responsabilitatea va fi preluată de către Business Lease.

Avantajele serviciului de leasing operațional full:

O perspectivă clară asupra costurilor pe următorii ani;

  • Beneficiați de servicii complete de întreținere și reparații pentru automobilul sau flota auto achiziționată;
  • Autovehiculele nu se vor afla în evidența contabilă a companiei dumneavoastră;
  • O matrice care vă poate oferi transparență și predictibilitate în ceea ce privește costurile cu mentenanța în funcție de rulaj și perioadă.

Prin achiziționarea serviciilor de leasing operațional FULL (complet), oferite de Business Lease, compania dumneavoastră va fi scutită de întreg procesul de de achiziție auto, dar și de vânzare a acesteia la final de contract. În plus, costurile de întreținere și reparațiile aferente, achiziția anvelopelor, schimbarea și depozitarea acestora vor fi gestionate complet de locator.

Toate taxele și impozitele, asigurările RCA și CASCO sunt, de asemenea, responsabilitatea Business Lease. Contractele de leasing operațional full includ, de asemenea, card de combustibil, asistență rutieră mașină de înlocuire, în caz de nevoie.

Rapoartele

Un alt aspect important este că Business Lease se va ocupa și de tot ceea ce înseamnă cardul de combustibil, înlocuirea mașinii în caz de nevoie, plata asigurărilor, taxelor, ridicarea și livrarea automobilului, iar clientul va primi și o raportare online.

În schimbul acestui serviciu, compania dumneavoastră va opera în deplină siguranță, plătind o rată lunară fixă. Nu vor exista costuri neprevăzute sau risc de valoare reziduală, iar, automobilele vor fi în evidența contabilă a Business Lease.

Leasing operational NET

Prin această formă de leasing, Business Lease este proprietarul mașinii, gestionând achiziția mașinii, înregistrarea, taxele și asigurările.

Ce pot finanța companiile prin leasing operațional

Leasingul reprezintă fără doar și poate viitorul în ceea ce privește modul de funcționare a companiilor medii și mari din România, iar acest lucru este deja o normă în economiile din Statele Unite ale Americii și Europa de Vest.

Cu ajutorul leasingului operațional, o companie poate obține:

  • autoturisme,
  • autovehicule de transport marfă și
  • unele categorii specifice de echipamente.

Aceste autoturisme vor rămâne în evidența contabilă a companiei care oferă servicii de leasing operațional.

Un avantaj al acestui tip de leasing este că acesta nu presupune plata în avans pentru un autoturism anume, ci doar plata lunară a unor rate fixe.

Leasingul operațional este o soluție ușor de accesat de a avea un parc auto pentru persoanele juridice, deoarece costurile întreținerii acestora nu vor mai fi puse pe seama clientului. Angajații companiei dumneavoastră vor putea rămâne concentrațipe sarcinile lor, fără a se preocupa de programările în service, reîncărcarea cardului de benzină, plata rovinetei sau de alte activități de mentenață. Toate aceste lucruri pot fi preluate de către Business Lease, iar compania dumneavoastră va achita o rată lunară fixă, inclusă într-unul dintre pachetele noastre de leasing operațional.

Pentru a vă asigura că veți beneficia de cele mai bune servicii de leasing, nu ezitați să contactați consultanții noștri specializați pentru a primi o ofertă gratuită.

Business Lease oferă o gamă extrem de largă și de variată de servicii de Leasing și Consultanță: leasingul operațional, managementul flotei, Sale & LeaseBack, ReLease, consultanță și închiriere pe termen scurt. În funcție de nevoile companiei dumneavoastră, putem crea pachete specifice care să se muleze pe profilul necesităților pe care le aveți.

Întrebări și răspunsuri frecvente

Ce înseamnă leasing operațional?

Leasingul operațional este o operațiune comercială prin care un locator sau finanțator, transmite clientului dreptul de folosință al unui bun, în cazul acesta un automobil. Clientul va folosi bunul pentru o perioadă prestabilită în contract.

Cum se folosește?

Clientul poate folosi autoturismul luat prin leasing pe întreaga durată a contractului, plătind o rată lunară fixă.

Cât costă o mașină în leasing?

Costurile unei mașini în leasing diferă în funcție de ratele lunare fixe stabilite în contract.

Care sunt avantajele leasingului?

Avantajele presupun faptul că nu este nevoie de un avans pentru achiziționarea unui automobil, iar toate taxele și costurile de mentenanță și reparații vor fi incluse în rata lunară.

Care este durata maximă la leasingul operațional?

Durata maximă a unui contract de leasing operațional este de 57 de luni, iar durata minimă a unui asemenea contract este de 12 luni.

Interesat de leasingul operațional?

Pentru a primi o ofertă sau pentru a programa o întâlnire vă rugăm să contactați echipa de vânzări Business Lease

 |T. +40724568356 sau +40749147413

CELE 5 PROMISIUNI ALE NOASTRE

Suntem fericiți atunci când clienții noștri sunt fericiți!

1
We Care

2
We Take Ownership

3
We Strive for Constant Improvement

4
We Demonstrate Mutual Respect at All Levels

5
We Go Above and Beyond: Everything for a Smile

Contacteaza-ne

  • Name
  • E-mail
  • Your message
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.