LEASING AUTO IMM – De ce sunt mai avantajoase mașinile în rate?

Data: 29.08.2020
Autor: Monica Dona

LEASING AUTO IMM De ce sunt mai avantajoase mașinile în rateDe câte ori ai auzit faptul că mașinile ce au mai mult de 10 ani de la data fabricației trebuie înlocuite cu altele noi pentru ca șofatul să fie o adevărată plăcere? Este foarte important să te orientezi spre mașinile noi, ce dispun de un confort aparte și care te satisfac pe deplin deoarece se strică mult mai greu în comparație cu cele vechi, mai ales dacă ești adeptul drumurilor lungi și dese.

În cazul în care IMM-ul pe care îl manageriezi dispune de o flotă de mașini vechi, este recomandat să te interesezi cu privire la condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru un leasing auto, pentru a pune la dispoziția angajaților mașini performante, de calitate superioară.

Află mai multe de la BusinessLease.ro despre leasing-ul auto pentru IMM-uri.

CUPRINS

 

1. Leasing auto IMM – Care sunt condițiile pe care firma trebuie să le îndeplinească pentru a putea face o astfel de investiție? 

Leasing-ul operațional pentru IMM-uri este o formă de finanțare pentru persoanele juridice. Prin intermediul unui astfel de serviciu, orice întreprindere mică și mijlocie care are nevoie de mijloace de transport are ocazia de a alege o flotă auto oferită de către compania de leasing.

În cazul în care îți surâde ideea unui leasing de mașini pentru firmă, trebuie să știi că ai o mulțime de alte beneficii. Printre acestea se numără, de exemplu, asigurarea reparațiilor și a tuturor taxelor și polițelor de asigurare de către întreprinderea la care ai făcut creditul auto. În plus, ai parte de asistență rutieră oricând ai nevoie, ceea ce reprezintă un mare avantaj, întrucât trebuie să alegi un leasing pentru IMM. Cu alte cuvinte, orice se întâmplă cu o mașină a firmei aflată în deplasare, poți sta liniștit deoarece problema este rezolvată în totalitate de către firma cu care ai încheiat contractul de leasing.

Astfel, dacă te interesează să asiguri pentru firmă diferite mijloace de transport pentru marfă ori autoturisme mici pentru deplasarea personalului, trebuie să te asiguri că:

  • Firma are mai mulți ani de activitate
  • Balanța anului trecut este pozitivă

Dacă îndeplinești aceste două condiții, poți înainta decizia de a face un leasing operațional pentru IMM care să îndeplinească nevoile întreprinderii tale.

leasingCeea ce este foarte important și trebuie reținut constă în faptul că toate aceste autovehicule nu se vor afla în contabilitatea firmei dumneavoastră și că nu este nevoie de asigurarea unui avans pentru aceste autoturisme, ci doar de plata lunară a ratelor stabilite prin contract. Un astfel de contract se poate întinde pe o durată de minim 12 luni sau maxim 57 de luni.

În cele din urmă, nu mai sta pe gânduri, ci ia chiar acum legătura cu o firmă de leasing auto, fiindcă acest tip de credit reprezintă cea mai ușoară și accesibilă variantă de a pune la dispoziția tuturor angajaților întreprinderii tale o mașină cu care să se deplaseze în interes de serviciu. Este foarte important să ții cont de toate celelalte beneficii de care te bucuri dacă închei un astfel de contract.

Sursa foto: Unsplash.com

2. Întrebări și răspunsuri frecvente despre leasingul auto IMM

Ce înseamnă asistența rutieră oferită de firma de leasing?

În cazul în care unul dintre angajați face accident sau pană, firma de leasing trimite o echipă spre acesta pentru a rezolva problema cu rapiditate și profesionalism.

Cine poate vinde mașina luată în leasing?

Firma de leasing este proprietara vehiculelor, de aceea la finalul contractului aceasta va fi responsabilă pentru vânzarea autoturismelor.

Care sunt cele mai bune mașini care pot fi luate prin leasing pentru firmă?

Dacă îți dorești ca angajații întreprinderii tale să se deplaseze cu mai multă ușurință dintr-un punct în altul, este recomandat să alegi mașini mici din punct de vedere al dimensiunilor, fabricate recent și ușor de condus.

Servicii
Alte articole pe aceeasi tema
Contacteaza-ne

  • Name
  • E-mail
  • Your message
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.