COMPUS DE
Monica Dona
24.11.2021
No items found.

Verificarea istoricului auto - garanția achiziției unei mașini second-hand de calitate

Achiziția unui autovehicul constituie o decizie importantă atât în ceea ce privește asigurarea unui mijloc de transport necesar firmelor, cât și pentru asigurarea mobilității necesare persoanelor private. De multe ori, cumpărarea unei mașini noi nu este o soluție accesibilă, prețul unui astfel de vehicul fiind adesea destul de ridicat, astfel încât poate reprezenta o veritabilă povară atât pentru bugetul unei firme, cât și pentru finanțele personale.Soluția la care se poate apela în cazul în care nu îți dorești să aloci o sumă foarte mare pentru a avea un mijloc de transport adecvat și util este să apelezi la cumpărarea unui model second-hand. Deși poate părea o operațiune riscantă, de cele mai multe ori existând pericolul ca mașina aleasă să fie grevată de vicii ascunse, iar vânzătorul să nu fie întotdeauna de bună credință, există câteva soluții și idei care te pot ghida către o achiziție de succes.În acest articol vei afla câteva direcții de acțiune pe care le poți adopta atunci când vrei să cumperi o mașină bună la un preț decent, de care să te poți servi fără probleme o perioadă rezonabilă de timp.

Verificarea istoricului auto - primul pas către o achiziție auto de succes

Achiziția unui autovehicul second-hand poate fi considerată, de cele mai multe ori, un pas riscant. Chiar dacă prețul solicitat este mai mic decât cel al unei mașini noi, există un anumit grad de neîncredere care poate plana asupra vânzătorilor, mai ales din cauza a numeroase cazuri în care fie kilometrajul mașinilor a fost manipulat, fie vehiculul a suferit în trecut daune serioase, care nu sunt evidențiate în oferta de vânzare.Prima direcție de acțiune pe care ar trebui s-o adopți dacă vrei totuși să beneficiezi de siguranță și liniște sufletească în cazul cumpărării unei mașini second-hand ar fi alegerea unei firme serioase de vânzări auto, care poate oferi garanții suficiente în privința istoricului autovehiculului.Aceste firme sunt, de cele mai multe ori, și cele care asigura servicii de leasing operational și care adoptă politica de vânzare a vehiculelor la finalul contractului de leasing operațional. Adesea, utilizatorii mașinilor în leasing sunt primii care optează pentru achiziția definitivă, însă există multe cazuri în care, din diverse motive de natură financiară sau care privesc strategia firmelor care au beneficiat de această formă de contractare, mașinile folosite se pot întoarce în parcul auto al firmei de leasing.Firmele de leasing pot vinde direct aceste mijloace de transport către persoane fizice sau către parteneri specializați în vânzări de mașini rulate.Printre beneficiile de care poți profita alegând un astfel de canal de vânzare al mașinilor la final de leasing operațional se pot număra:

  • Vei fi sigur că vei cumpăra o mașină utilizată care a avut un singur proprietar, firma de leasing, care a achiziționat o mașină nouă și a încredințat-o spre folosire unui singur utilizator cu care există un contract cu condiții suficiente, care să impună o folosire judicioasă și prudentă.
  • Istoricul mașinii, din punctul de vedere al service-ului și al eventualelor incidente, este complet și transparent. Mai mult, vei fi sigur că mașina a beneficiat de intervale regulate de revizii tehnice, deoarece aceasta este una dintre condițiile contractului de leasing.
  • Kilometrajul mașinii este garantat în integralitate de către firma de leasing.
  • Calitatea mașinilor este foarte bună, acestea fiind utilizate pe o perioadă medie de circa 4 ani și, astfel, gradul de uzură fizică și morală este foarte mic.

Cum verifici istoricul unei mașini înainte de achiziționare?

Achiziția unui vehicul cu istoric de service si kilometraj garantate este o modalitate sigură de a alege o mașină rulată excelentă pentru a o folosi încă o bună perioadă de timp. Totuși, există și metode prin care poți verifica singur faptul că mașina second-hand pe care intenționezi să o cumperi nu a fost implicată în incidente auto cu daune asupra părților componente cheie.Fiecare autovehicul are un număr unic de identificare, așa numitul VIN (Vehicle Identification Number) sau numărul de șasiu și care este o înșiruire de caractere unice alocate din fabrică. Cu ajutorul acestui număr poți verifica istoricul mașinii accesând, de exemplu, unealta online specifică oferită de Registrul Auto Român sau de oricare alt site specializat in acest sens.O altă modalitate prin care poți vedea ce s-a întâmplat în trecut cu mașina pe care vrei s-o cumperi este interogarea bazei de date AIDA - care centralizează asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate în România. Astfel, poți afla istoricul daunelor care au fost înregistrate odată cu folosirea polițelor RCA, dacă autoturismul a avut daune majore și reparațiile care s-au efectuat în aceste cazuri.Așadar, având la dispoziție o serie de strategii și unelte utile, achiziționarea unui autovehicul second-hand nu mai este în ziua de astăzi o aventură în necunoscut, deoarece viitorul cumpărator poate primi toate asigurările de care are nevoie că va cumpăra un vehicul în excelentă stare de funcționare.Sursa foto: Pixabay.com

Întrebări și răspunsuri despre verificarea istoricului auto

  1. Ce pot afla dacă verific istoricul auto?

La verificarea unor vehicule cu istoric de service se pot afla detalii despre intervențiile de tip service, kilometrajul eventual modificat, numărul de proprietari, cele mai frecvente defecțiuni ale fiecărui model, daunele ascunse, eventualul fapt că mașina este furată etc.

  1. Cât durează să obțin o verificare a istoricului auto?

De cele mai multe ori, raportul de verificare poate sosi pe adresa de e-mail în câteva minute, serviciul fiind unul automat.

  1. Unde se găsește seria de șasiu necesară pentru a obține o verificare a istoricului auto?

Seria de șasiu sau numărul VIN se găsește pe unele piese ale vehicului, de regulă în zona inferioară a parbrizului, pe unele elemente de caroserie, precum și pe cartea de identitate a vehiculului.

Lasă-ne să te contactăm

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.