COMPUS DE
Monica Dona
10.5.2022
No items found.

Kitul de distribuție - Ce conține, când trebuie schimbat și de ce e important în întreținerea mașinilor?

kitul de distributie

Ești antreprenor și ai o firmă de curierat, de transport sau de catering? Atunci cu siguranță trebuie să cunoști aceste aspecte importante legate de kitul de distribuție, să vezi ce conține, când trebuie schimbat și de ce e important în întreținerea mașinilor, mai ales dacă acestea sunt închiriate! Iată tot ce trebuie să știi!Cuprins:

Ce conține kitul de distribuție și când trebuie schimbat?

Kit-ul de distribuție este o componentă esențială a structurii unui automobil, fiind compusă dintr-un întreg ansamblu de componente. Rolul acestor componente este de a asigura sincronizarea pieselor care sunt responsabile de realizarea admisiei, evacuării și a poziției corecte a cilindrilor pentru ca timpii de ardere ai motorului să fie în parametri optimi de funcționare. Ei bine, există două tipuri de distribuție, în funcție de modelul mașinii, iar acestea sunt distribuția pe curea, respectiv distribuția pe lanț. Cel mai utilizat set dintre cele două este distribuția pe curea, însă distribuția pe lanț este considerată ca având o durabilitate mai ridicată, dar este mai zgomotoasă și mai costisitoare. Un kit de distribuție este alcătuit dintr-o curea dințată de antrenare, o rolă de ghidare, o rolă întinzătoare și o pompă de apă.Înlocuirea kitului de distribuție nu trebuie făcută doar în momentul în care apare o defecțiune, ci este recomandat ca aceasta să fie făcută periodic, în mod preventiv, pentru a evita distrugerea motorului. Dacă setul de distribuție nu a fost înlocuit o perioadă lungă, acesta se uzează și poate duce la ruptura curelei sau a lanțului, moment în care poate fi distrus motorul, lucru care nu este deloc dorit de niciun șofer. În general, intervalul de schimb al kit-ului de distribuție este recomandat de către producător și este specificat în manualul de utilizare al mașinii. Acest interval este influențat și de numărul de kilometri parcurși de la ultimul schimb. Totuși, există o mare posibilitate ca, inclusiv în situația în care mașina nu a circulat, cureaua de distribuție să se deterioreze odată cu rulmenții din rolele de ghidare și rolele de întindere, deoarece acestea au o durabilitate limitată și sunt predispuse la uzură. O recomandare utilă este să efectuezi schimbarea kitului de distribuție atunci când bordul indică aproximativ 60.000 de kilometri parcurși, dacă acesta a mai fost schimbat, însă dacă este prima schimbare, intervalul poate atinge și 90.000 de kilometri. Este bine, totuși, ca schimbarea să nu fie realizată mai târziu de 4-5 ani, iar de menționat este că odată schimbat kitul, trebuie înlocuită și pompa de apă și cureaua de transmisie.

Ce conține kit-ul de distribuție - Sfaturi pentru întreținerea mașinilor

Întreținerea unui autoturism poate fi destul de costisitoare, motiv pentru care este recomandat să fie realizate verificări periodice a stării acestuia, pentru a observa din timp eventuale probleme, erori, uzuri sau defecțiuni ce trebuiesc remediate. Mult mai rău este să ajungi în situația în care nu ai remediat de la bun început o defecțiune, aceasta se agravează și ajungi în situația în care mașina să nu mai pornească sau cureaua de distribuție să se rupă și să fi defectat grav motorul. Reparațiile la motor costă destul de mult, așa că este mult mai eficient să schimbi periodic kitul de distribuție, precum și alte piese ce trebuiesc înlocuite sau care sunt uzate și nu mai oferă randamentul potrivit. Condițiile de siguranță în trafic sunt garantate doar în momentul în care mașina este ,,sănătoasă” și nu are defecțiuni, motiv pentru care nu ar trebui să neglijezi niciun aspect ce poate perclita funcționarea optimă a acesteia. Antreprenorii care folosesc în cadrul serviciilor oferite mașini închiriate, precum sunt cei care oferă servicii de transport, de curierat, de catering și așa mai departe trebuie să se asigure că mașinile sunt mereu în cea mai bună stare. Doar astfel comenzile pot fi onorate în timp util, fără întârzieri sau alte probleme, motiv pentru care reviziile și controlul periodic, precum și schimburile preventive ale pieselor uzate sunt necesare. Dacă ai apelat la un serviciu de leasing operațional prin care toate reparațiile, înlocuirile, taxele, rovinietele și alte plăți sunt efectuate de către firma respectivă, atunci te poți considera un om norocos, deoarece ai scăpat de grijile importante. Mai mult decât atât, este chiar recomandat să apelezi la astfel de servicii, deoarece te scutesc de grija autoturismelor, iar contabilitatea nu îți va da bătăi de cap, deoarece evidența acestora se ține în contul firmei care oferă serviciile de leasing. În concluzie, dacă orice deținător de autoturism trebuie să efectueze periodic schimbul kitului de distribuție, grija este și mai mare atunci când vine vorba despre antreprenori, mai ales dacă nu au optat deja pentru servicii de leasing. Cu toate acestea, acum că știi secretul pentru a scăpa de griji, nu mai sta pe gânduri și, dacă ești antreprenor, apelează chiar acum la Business Lease pentru servicii de leasing în cadrul firmei tale! Sursa foto: pexels.com

CONTACT

Lăsați-ne contactul dvs. și vă vom suna
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Mulțumim. Mesajul dvs. a fost recepționat.
Oops! Something went wrong while submitting the form.