Reducerea emisiilor de CO2 – O afacere de succes este una prietenoasă cu mediul!

Data: 19.09.2022
Autor: Monica Dona

În ziua de astăzi se vorbește tot mai frecvent despre severitatea încălzirii globale și a schimbărilor climatice care își fac tot mai mult simțită prezența în viața fiecărui individ. Acesta este și motivul pentru care cu toții suntem responsabili pentru adaptarea la noile cerințe și standarde europene ce impun modificarea comportamentelor poluante. În Europa, unul dintre cei mai mari factori poluanți este reprezentat de cantitatea enormă de dioxid de carbon eliminată în atmosferă. Reducerea emisiilor de CO2 se impune tuturor companiilor și afacerilor, dar și persoanelor fizice.

Ceea ce contează în mod deosebit în momentul de față este să ne raportăm la reducerea emisiilor de CO2 pornind de la firul ierbii, adică de la autovehiculele pe care le conducem. Pentru ca un business să fie cu adevărat sustenabil și să evite eventualele penalizări severe, este necesară luarea în calcul a unei variante de mobilitate strategică cât mai prietenoasă cu mediul înconjurător.

Reducerea emisiilor de CO2 – ce sunt emisiile de CO2

Importanța reducerii emisiilor de CO2 – O afacere de succes este una prietenoasă cu mediul.1Dioxidul de carbon este un compus chimic ce rezultă din majoritatea activităților întreprinse de fiecare individ în parte, dar și din activitatea industrială. Creșterea necontrolată a emisiilor de CO2 ne-a pus într-o situație foarte delicată pe parcursul anilor, mai ales pentru că acest gaz face parte din lista celor mai nocive în ceea ce privește statutul schimbărilor climatice.

Acesta participă la producerea efectului de seră și la încălzirea globală, iar necesitatea abordării unor metode de reducere a emisiilor de CO2 este justificată de situațiile climatice severe din întreaga lume, precum China, Pakistan sau din zonele deșertice.

În ceea ce privește domeniul afacerilor, fiecare companie are o anumită amprentă de CO2 care poate fi neutralizată. Această amprentă este, de fapt, totalitatea emisiilor de CO2 produse pe o perioadă determinată. Importanța reducerii acestei amprente de dioxid de carbon este justificată și prin creditul pe care îl obțin companiile în urma acestei abordări. Majoritatea clienților finali par a fi mult mai satisfăcuți în urma achizițiilor făcute direct de la companii neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2. 

Reducerea emisiilor de carbon la autoturisme – Industria auto și emisiile de CO2

Importanța reducerii emisiilor de CO2 – O afacere de succes este una prietenoasă cu mediul.2Nu mai este un secret pentru nimeni fapul că mașinile sunt generatoare de emisii de dioxid de carbon. În urma perioadei de izolare provocată de situația pandemică s-au înregistrat scăderi semnificative ale acestui gaz nociv, ceea ce era și de așteptat, din moment ce activitatea oamenilor și a companiilor a fost sistată o perioadă de câteva săptămâni.

Cu toate acestea, nimeni nu se poate lipsi de mijloacele de transport în ziua de astăzi. Chiar dacă reducerea emisiilor de CO2 depinde de reducerea arderii petrolului sau a combustibilului fosil. Acesta este și motivul pentru care în Europa și nu numai este prevăzută încetarea producerii autoturismelor ce funcționează în baza unui astfel de combustibil în doar câțiva ani.

În acest context, mașinile electrice câștigă tot mai mult teren, iar o afacere prietenoasă cu mediul poate recurge oricând la consultanță în ceea ce privește serviciile de leasing operaţional pentru conformarea la noile standarde de reducere a amprentei de CO2, dar și a costurilor de mobilitate.

Reducerea emisiilor de dioxid de carbon – Primul pas în reducerea amprentei de CO2

Importanța reducerii emisiilor de CO2 – O afacere de succes este una prietenoasă cu mediul.2Poate că cel mai important prim pas de realizat spre atingerea acestui obiectiv în ceea ce privește afacerea dumneavoastră este trecerea la o poziție ecologică atunci când vine vorba despre autovehiculele utilizate. Acestea sunt capabile de emisii de CO2 îngrijorătoare, motiv pentru care Pactul Verde european prevede ca până în 2030 să se realizeze o reducere a acestora cu până la 60%.

Acest aspect pune în dificultate producătorii de mașini bazate pe ardere internă, cele care funcționează pe diesel fiind cele mai poluante. Vestea bună este că foarte mulți producători au început deja nișarea către sfera produselor hibride și electrice, astfel încât reducerea emisiilor de dioxid de carbon în cazul autoturismelor să se realizeze cât mai curând. 

În România, normele de poluare impuse autovehiculelor devin din ce în ce mai stricte, iar acest lucru ne îndrumă spre îmbrățișarea autoturismelor de tip electric. În momentul de față, aceasta este cea mai avantajoasă opțiune indiferent de timpul de afacere deținut. 

O afacere de succes pune accent atât pe performanță, cât și pe sustenabilitate. Pentru a avea o raportare cât mai corectă și mai eficientă față de standardele impuse la nivel internațional în ceea ce privește reducerea emisiilor de dioxid de carbon, este necesară evaluarea posibilităților de asigurare a mijloacelor de transport cât mai prietenoase cu mediul. Indiferent de tipul de afacere intrat în discuție, problema mobilității poate fi rezolvată prin apelarea la vehiculele electrice, soluție cu impact major în reducerea amprentei de CO2.

Sursa foto: unsplash.com, pexels.com.

Alte articole pe aceeasi tema
Contacteaza-ne

  • Name
  • E-mail
  • Your message
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.