INDUSTRIA AUTOMOTIVE- Ce este și la ce nivel se află în România

Data: 25.08.2020
Autor: Monica Dona

INDUSTRIA AUTOMOTIVE Ce este și la ce nivel se află în România

Ce înseamnă automotive? Industria automotive cuprinde o sferă largă de firme care se ocupă cu proiectarea, asamblarea și vânzarea automobilelor. Aceasta reprezintă unul dintre cele mai dezvoltate sectoare economice deoarece mașinile se fabrică în mod constant, întrucât raportul cerere-ofertă este unul extrem de ridicat.

Află de la BusinessLease.ro mai multe informații despre industria de automotive și despre România la acest capitol.

CUPRINS

1. Industria automotive- Care este nivelul la care se situează România în acest sector economic?

România se descurcă foarte bine la capitolul mașini. Aceasta se situează pe locul 10 în Uniunea Europeană pentru crearea și vânzarea automobilelor, existând câteva mărci care propulsează țara pe acest loc în clasamentul UE. Pe lângă calitatea și performanța cu care se realizează mașinile, România are experiența în industria automotive de peste 80 de ani, motiv pentru care în prezent se numără printre cele mai importante centre din Europa.

Cifra de afaceri de la finalul anului 2015 a ajuns la circa 20 de milioane de euro, ceea ce este impresionant și demonstrează că România se descurcă foarte bine la acest capitol. În plus, există câteva firme de mașini care proiectează și produc exclusiv pe teritoriul României, care se află în topul preferințelor românilor, lucru care conturează faptul că statul român a reușit să se ridice la calitatea și performanțele străine. Acest lucru se datorează și faptului că românii nu întârzie să pună în aplicare orice nouă tendință apărută, pentru că se bazează, în primul rând, pe modernitatea, confortul și luxul oferit de mașinile construite.

Ceea ce este foarte interesant și de reținut constă în faptul că piața auto din România este hrănită și de nevoia consumatorilor de a conduce din ce în ce mai multe mașini noi, din reprezentanță deoarece sunt cu mult mai bune și fiabile față de cele construite până în 2010, de exemplu.

masina

Datorită tuturor acestor lucruri, industria automotive face angajări în masă, lucru foarte benefic pentru forța de muncă din România. Este foarte posibil ca în scurt timp, România să depășească locul 10 în topul producătorilor din Europa.

În cele din urmă, se pare că România se află printre cei mai mari producători auto din lume. Acest lucru demonstrează faptul că ingeniozitatea, inteligența și implicarea românilor dă roade într-un mod foarte frumos și lăudabil.

Sursa foto: Unsplash.com

2. Întrebări și răspunsuri frecvente despre industria automotive

  • Cât de sigure sunt mașinile produse în România?

România fabrică mașini sigure, puternice și de calitate înaltă, cu piese rezistente, durabile în timp, acest lucru fiind dovedit de faptul că cererea automobilelor produse pe teritoriul românesc este tot mai mare. Firmele românești iau în calcul orice posibilitate de accidentare sau deteriorare și gândesc toate soluțiile posibile, astfel încât rezultatul final să ofere siguranță conducătorilor auto.

  • Care este țara ce se află în topul clasamentului global cu privire la industria automotive?

China este o țară foarte inovativă și creativă care întotdeauna găsește cele mai moderne și ingenioase soluții înaintea tuturor. Din acest motiv, China se află în topul clasamentului global din punct de vedere al construcției și comercializării automobilelor.

  • Se mai poate dezvolta industria automotive?

Tehnologia și lucrurile, în general, se află în continuă schimbare și evoluție, motiv pentru care și industria automotive progresează odată cu avansarea în modernitate. Astfel, dacă în prezent mașinile au patru roti și funcționează cu ajutorul unui șofer, se poate ca în viitorul apropiat sau îndepărtat, aceste lucruri să se schimbe drastic.

Alte articole pe aceeasi tema
Contacteaza-ne

  • Name
  • E-mail
  • Your message
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.