Închirieri auto pe termen lung – Oportunități pentru firmele în dezvoltare

Data: 20.08.2020
Autor: Monica Dona

Majoritatea firmelor au nevoie de o flotă de autovehicule care folosită în mod corespunzător crește posibilitatea profitului și a succesului în afaceri. Din păcate, mai ales pentru firmele aflate la început de drum și care doresc să se extindă, constituirea unei astfel de flote este dificilă datorită costurilor prohibitive necesare pentru achiziționarea unor autovehicule foarte scumpe. Din fericire, și pentru acești afaceriști există soluții la îndemână, de care se pot bucura cu ușurință pentru a-și pune ideile în practică. Printre aceste soluții, închirierea pe termen lung este din ce în ce mai preferată pentru că oferă numeroase avantaje, iar costurile sunt optimizate și împărțite pe o perioadă mai lungă de timp.

În articolul de mai jos vei descoperi de ce închirierea pe termen lung poate fi o soluție optimă pentru dezvoltarea afacerilor și care sunt avantajele de care te poți bucura dacă alegi să pui în practică această soluție.

Cuprins:

1. Ce este închirierea auto pe termen lung

Închirierea mașinilor este o activitate folosită de multă vreme în lumea afacerilor, dar care înainte se rezuma doar la închirierea pentru perioade scurte, de până la câteva zile, din cauza costurilor foarte mari. Companiile de închirieri auto și firmele specializate în managementul flotelor au venit în întâmpinarea clienților cu un nou tip de ofertă, și anume cea pe o perioadă mai lungă de timp, între 6 luni și 2 ani sau chiar mai mult de atât.

Practic, o persoană care apelează la închirieri auto pe termen lung va plăti doar o taxă lunară, diferită în funcție de marca autovehiculului închiriat și de numărul de kilometri parcurși pe lună, restul cheltuielilor (asigurări, întreținere, reparații, impozite) căzând în sarcina firmei care face închirierea.

Acest tip de leasing este potrivit, mai ales, pentru companiile aflate la început de drum, care nu vor să blocheze banii prin achiziții costisitoare de mașini, dar și pentru business-urile care au nevoi sezoniere, care angajează pe o perioadă de probă, mai îndelungată, sau care nu-și permit să cheltuiască dintr-odată sume mari de bani pentru achiziția unei flote însemnate.

2. Care sunt avantajele închirierii pe termen lung

Deși această practică nu a apărut de mult timp în România, tot mai mulți clienți o preferă pentru că avantajele sunt vizibile și rapide.

 • Cunoașterea dinainte a costurilor lunare de utilizare a autovehiculelor;
 • Disponibilitatea imediată a mașinilor dorite (mașinile pot fi noi sau să aibă o anumită uzură, pot avea mărci și capacități diferite);
 • Prețul mai mic decât în cazul închirierii pe termen scurt;
 • Bătăile de cap cu privire la taxe, impozite și asigurări cad în sarcina firmei care închiriază;
 • Majoritatea firmelor de acest tip oferă asistență rutieră 24 de ore din 24;
 • Există posibilitatea de a împrumuta mașini noi sau puțin uzate, firmele vânzând autovehiculele care au o anumită vechime;
 • Față de leasingul financiar, companiile de acest tip nu cer un istoric al creditului pozitiv și nu solicită plata anticipată, ci doar a unei garanții rambursabile.

În concluzie, oamenii de afaceri care doresc să-și doteze firmele cu flote de mașini, dar nu au banii disponibili și nici timp de pierdut cu achiziții, asigurări, reparații și întrețineri, pot să apeleze cu încredere la închirierea auto pe termen lung ca la o soluție ideală care să le ofere șanse maxime de succes în afacere. Oferta pe piață este bogată în această privință, rămânând doar ca interesații să o aleagă pe cea potrivită profilului companiei lor.

Surse foto:

shutterstock.com

3. Întrebări și răspunsuri frecvente despre închirierile auto pe termen lung

Ce este închirierea auto pe termen lung?

Închirierea auto pe termen lung reprezintă o modalitate eficientă de a folosi o mașină, fără a fi nevoie să fie achiziționată.

Cât durează un contract de închiriere auto pe termen lung?

De regulă, perioada de închiriere pe termen lung este situată între 6 și 24 de luni, dar se poate negocia și pentru o perioadă mai lungă de timp.

Sunt deductibile costurile pentru închirierea auto pe termen lung?

Da, sunt deductibile dacă autovehiculul este folosit cel puțin un număr de kilometri pentru activitatea economică a firmei.

Contacteaza-ne

 • Name
 • E-mail
 • Your message
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.